Зима

Зима
Пролет

1 юли 2019 г.

Грозната раздяла на предадения Франческо Тоти с "Рома"

Сега Тоти за пръв път живее без "Рома", след като е дал да се разбере, че е направил всичко възможно, за да остане, но бива отхвърлен...

 След 30 години на пълна отдаденост и любов към "Рома", Франческо Тоти се раздели с клуба на сърцето си. 

Легендарният италианец напусна "римските вълци" с нежелание и горчивина, като отправи обвинения към ръководството на клуба.

Тоти даде пресконференция, която не се проведе в базата на клуба или на стадион "Олимпико", а на неутрална територия в сградата на Италианския олимпийски комитет. Той се изправи пред пълна зала, за да каже това, което дълго време беше премълчавал.

Тоти се почувства предаден и предупреди феновете, своя "брат" Даниеле де Роси и дори следващото поколение на Алесандро Флоренци и Лоренцо Пелегрини, че може да се отнесат по същия начин с тях.

Легендата на "Рома" увери, че винаги ще бъде там, но просто в момента не може да продължи да живее под един и същ покрив с настоящето ръководство и президента Джеймс Палота. Тоти обеща, че ще се върне, защото ангажиментът е нещо, което американските инвеститори просто не могат да разберат.

Тоти заемаше поста на технически директор от 2017 г., но обяви, че не е получил шанс да работи. Той обвини Палота, че се обградил с грешните хора и бавно, но сигурно искат да изхвърлят всички, свързани с "Рома". Сред тях е Де Роси, чийто договор не беше подновен. Но кой ще е следващият изгонен?

"За две години ме поканиха на около 10 срещи, при това винаги ми се обаждаха в последния момент. Тези хора дойдоха с план да изгонят всички, свързани с "Рома", от клуба и успяха. Сега ме боли повече, отколкото като напуснах като футболист. Чувствам се сякаш съм умрял", каза Тоти на пресконференцията.

Изходът от случая не е изненадващ, защото проблемите между консултанта на Палота – Франко Балдини, и Тоти са още от 2011 г. В книгата "Един капитан" на Ер Пупоне се описват признания на Балдини, който многократно се е опитвал да продаде иконата на клуба, но треньорите винаги са искали Тоти да бъде на разположение.

Тоти окачи бутонките през 2017 г., когато не му беше предложен договор и се пенсионира принудително. "Искам да знаеш, че аз бях този, който те спря", казва Балдини на Тоти, цитиран от football-italiа.

Отношението на ръководството към Тоти може да бъде забелязано от последвалото изявление на сайта на клуба: "Докато разбираме колко трудно трябва да е подобно решение да напуснеш "Рома" след 30 години, вярваме, че възприемането му на фактите и решенията, взети от клуба, е едновременно нереално и далеч от реалността".

Тоти получи роля в клуба, която беше само явна позиция на власт, оставяйки го да бъде украса, която да запази феновете и спонсорите щастливи. Той дори не беше част от срещите, на които е бил избран новият треньор Пауло Фонсека от "Шахтьор".

Сега Тоти за пръв път живее без "Рома". Той е свободен, след като е дал да се разбере, че е направил всичко възможно, за да остане, но бива отхвърлен. 


Където и да отиде италианецът, всички знаят, че той рано или късно ще се върне при своята истинска любов в сърцето на Рим.



Dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар