Зима

Зима
Пролет

15 август 2019 г.

Големият взрив и терасата на Пламен Георгиев

Има такава държава, в която притежанието на спорна по размери и начин на придобиване тераса е достатъчно собственикът й да стане консул във Валенсия

Случващото се около  терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е много показателно  и е изключително интересно  за науката.

От една страна то  е доказателство, че терасата е особен вид материя. Или по-скоро антиматерия. А както е известно, антиматерията е съставена от античастици, така както материята се състои от частици. При досег на частици и античастици, те се нулират, а масата им се превръща в енергия.

Терасата на Пламен Георгиев е прекрасна илюстрация за антиматерия. При досега й с частиците, кварките, електроните и протоните формиращи  структурата на  такива материални държавни институции като КПКОНПИ, НАП и прокуратурата, се породи и очаквания за науката ефект - пълна анихилация и анулиране на явлението.

Няма тераса, няма проблем, няма конфликт на интереси, няма далавера и злоупотреба със служебно положение. Няма. Нула.

Редно е да се отбележи, че процесът на анихилиране доведе до отделяне на енергия. Проявлението й бе отчетено в Министерския съвет, където на свое заседание миналата седмица кабинетът се занима с бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Правителството, досущ като Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), действа професионално и строго научно. В  резултат  в коридорите на МС се случи мини-Голям взрив, който изстреля Георгиев от антиматериалната му тераса на дипломатическа работа чак във Валенсия -  като един съвсем материален консул.

Развитието на историята с въпросната тераса може да се погледне и от друга страна, пак научна, разбира се, но през призмата на сексологията. В този случай се оказва, че размерът има значение. И каквото и да си говорят скептично настроените хора - колкото по-голям, толкова по-добре. Ако терасата на Пламен Георгиев беше някаква малка тераска върху панелен блок в Люлин, едва ли сега щеше да го огрее слънцето над Валенсия, нали?! Щеше ли да бъде оценен от правителството като способен дипломат, достоен да ни представлява в Испания, за какъвто дори  Георгиев едва ли някога се е мислел?

Но българското правителство, подобно на ЦЕРН, е затова - да дебне мига и да предлага научни доказателства за Големия взрив, в резултат на който се е появила държавата България. И е крайно време да зарежем романтичната представа за родоначалника Аспарух, порещ водите на Дунава върху дорестия си жребец. Не, родоначалникът е Бойко Борисов, яхнал своя черен джип.

И докле е ГЕРБ на власт, този свят образ трябва да стане новият държавен герб.

Не е прав Слави Трифонов... И ако е решил да преименува партията си, най-добре е да я нарече "Има такава държава".


Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар