Лято

Лято

15 август 2019 г.

Дипломатическата служба - последно пристанище за издънките на ГЕРБ

Всеки, който се е олял в служба на управляващите, е удобно отстраняван, с мисълта, че и чужденците са хора, и те малко зрелища да погледат...

Пацо Терасата ще бъде изпратен в сладко изгнание като консул на България във Валенсия и Балеарските острови. 

Не се и съмняваме, че и там ще блесне с коректност и желание за служба на народа.

Последните тридесет години бяха фатални за дипломацията в България. Започвайки от шлифера на Желев, ръката на чашата за вино на благоверната му, Ленчето, която след посланичеството си си уплътнява времето с кражби за разкрасяване, през Филчев, когото дори степите на Монголия не успяха да спрат да скрие дивотиите си. 


Дипломатическата служба в България вместо за професионалисти, се превърна в луксозно изгнание за неудобните любимци на властта. Всеки, който се е олял в служба на управляващите и хората не могат да го понасят, е удобно отстраняван, с мисълта, че и чужденците са хора, и те малко зрелища да погледат.

Като легенди се носят култовите изпълнения на "видни" отвсякъде наши дипломати по света. А после се чудим, защо имиджът на България е някъде на нивото на Буркина Фасо. Не може да пращаш престъпници и хора, нарушавали законите, предизвикващи само негативни реакции у народа, да представляват същият този народ.

Пацо има много информация. Затова и е неудобно да бъде притесняван тук. Току-виж си отвори устата. Явно стана, че хората, макар и свикнали на всякакви золумщини от властта, трудно ще преглътнат Пацо заедно с терасата му, да прокурорства и защитава закона. Някак си грозно изглежда нарушителят да спазва за изпълнението на закона от другите. Затова, за да си мълчи и хората да го забравят, Пацо с нашите пари ще бъде изпратен да представлява България.

Че защо да не я представлява? Та той е пълно олицетворение на държавата в момента - нагло и безочливо управление, което нарушава законите с убедеността, че те не важат за него, а единствено за народа. И възмутен, че някой му търси сметка за нарушението им. Нека и чужденците да ни видят резила. Защото не се и съмнявайте, всяко едно дипломатическо назначение е показателно за другите държави. Първо, виждат колко ни е акълът и второ - колко е лесно да ни заобиколят, пренебрегнат или подиграват. Защото и ние самите си го правим!

Бон воайяж, Пацо! Блесни и там! След три дена тук вече ще са те забравили. Заедно с политиците, които прикри и избели с белината на невинността....

Бедний ми български народе, с какво заслужи подобни подигравки?

Пламен Георгиев - Пацо Терасата

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар