Зима

Зима
Пролет

16 септември 2019 г.

Свалиха и "Лека нощ, деца!" от ефира на БНТ 1

Първото издание на "Лека нощ, деца!" е на 5 март 1960 г.
 
Рубриката "Лека нощ, деца!", с която израснаха десетки поколения, е свалена от ефира на БНТ 1. 

Това става ясно от седмичната програма на медията. "Сънчо" е преместен в далеч по-малко гледания канал БНТ 2.

Първото издание на "Лека нощ, деца!" е на 5 март 1960 г.  Милиони български деца са заспивали със Сънчо в 19.50 ч. в продължение на близо 60 години. През 2003 г. рубриката беше свалена от програмата, но през 2004 г. отново беше върната. Любопитна подробност е, че за хиляди румънци единствената фраза, която знаят на български език, е "Лека нощ, деца!". По времето на Чаушеску румънската телевизия няма толкова интересна рубрика за най-младите зрители и те заспиват с българския "Сънчо".

С този акт новият директор на държавната медия Емил Кошлуков продължава с генералните промени. Още едно от знаковите предавания на БНТ беше свалено от ефир миналия месец. Кошлуков прекрати договора на "Пиано бар "Нощни птици", което от години се излъчваше в петъчната вечер. Освободена е водещата Искра Ангелова, както и целият екип на предаването. Шоуто е било външна продукция, а бюджетът не е бил от най-високите. Предаването си имаше вярна аудитория и се радваше на един от най-високите рейтинги в БНТ. Това обаче не му е помогнало да се задържи на екран, припомня Banker.bg.

Кошлуков се аргументирал, че телевизията е в практически фалит и няма никаква възможност да плаща за "толкова скъпи предавания". Иначе харесвал и водещата, и предаването, но на този етап нямало как да се продължи излъчването. 


Само седмица след това БНТ оповести, че спира "Стани богат" и съкращава наполовина бюджета на кулинарното предаване с Ути Бъчваров "Бързо, лесно, вкусно". Също така от новинарската емисия "По света и у нас" е освободена след 35 години стаж легендарната водеща Радина Червенова. Тя е съпруга на доскорошния директор на БНТ Константин Каменаров. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар