Зима

Зима
Пролет

16 септември 2019 г.

За Бойко Борисов станалото в БНР е пореден саботаж

"Правят саботажи срещу агенцията за приходите, агенцията за вписванията. Планирани, целенасочени, за да строшат системата."
 
"Станалото в БНР през миналата седмица е саботаж срещу правителството", каза днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като преряза лентата на нов завод на "Биовет" в Пещера. 

Той визира свалянето от ефир на водещия от "Хоризонт" Силвия Великова и спряното излъчване на програмата за няколко часа.

От думите на Борисов се разбра, че за него това е един от няколко саботажа, които целят да "строшат системата". "Те правят саботаж срещу правителството. Правят саботажи срещу агенцията за приходите, агенцията за вписванията. Планирани, целенасочени, за да строшат системата. Изведнъж правителството е виновно. За кое? За това, че правят саботажи", поясни премиерът.

Той повтори тезата си, че по никакъв начин не се бърка на медиите и им е дал пълна свобода. "Това ми е смешно и забавно как от всеки телевизор, който пусна, и радио се сипят обиди срещу правителството и в същото време всеки казва "няма свобода на словото", подчерта Бойко Борисов, цитиран от Dnevnik.bg.

Премиерът обърна внимание, че само една партия протестира с искания за свобода на медиите, без да спомене коя е тя. По повод твърдението на президента от днес, че медиите се управляват по телефона, Борисов каза: "Ако е неговият телефон - разбирам. Той може би знае."

Премиерът за пореден път се възмути, че президентът не отбелязва нищо положително, свършено от правителството. "Завод след завода откривам, и то по време на рецесия (България не се намира в рецесия, но напоследък някои представители на бизнеса и анализатори говорят за това, че вече е налице нова криза - бел. ред.)", допълни по този повод Борисов.

Целият коментар на тема медии дойде след въпрос от Илиана Беновска (чийто достъп до централата на БСП бе спрян от Корнелия Нинова през май - бел. ред.) от радио К2, която поиска съдействие от премиера всички медии да имат достъп до пресконференциите на БСП. "Аз какво мога да направя, да отида да кажа на Корнелия - пусни К2? И аз няма до допускам някои медии - ПИК и "Биволъ" примерно, за да съм като БСП", каза Борисов по този повод.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар