Зима

Зима

25 септември 2019 г.

Стефан Данаилов спази обещанието си, игра на финала на Сцена на кръстопът

"Щастлив съм, че този фестивал е важна част от живота на пловдивчани."
 
"Скъпи приятели, на 24 септември миналата година ви обещах, че ще се върна на сцената - тук в Пловдив. Ето ме пред вас със спектакъла „Актрисата". Датата 22-и ми е много особена - на 22 август ме оперираха, на 22 септември почина сестра ми, на 23-и бе рожденият ден и си отиде любимата ми Мария. Тук съм, за да ви благодаря за обичта ви към театъра, към актьорите и персонално към мен". 

С тези думи се обърна към публиката в Драматичния театър проф. Стефан Данаилов на финала на 23-ото издание на Международния есенен фестивал "Сцена на кръстопът", цитиран от Cross.bg.

Големият актьор и арт директор на театрален форум бе част от спектакъла "Актрисата" заедно с Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев и Боряна Бабанова.

"Щастлив съм, че този фестивал е важна част от живота на пловдивчани", каза още Стефан Данаилов и не пропусна да изрази радостта си от множеството цветя, които екипът на "Актрисата".


"Ние - актьорите, обичаме цветята, обичаме аплодисментите, те са знак на уважение към работата ни на сцената."
 

Директорът на театъра Кръстю Кръстев допълни, че 23 години са малко и се надява да бъде свидетел и на 50-ото издание на театралния фест. Кръстев отправи специални благодарности към пловдивската публика.

А тя не изневери на „Сцената" и тази година. Над 5000 зрители гледаха фестивалните представления в Голямата и Камерната зала на театъра, както и в Кукления театър. Билетите за някои от спектаклите свършиха буквално за дни, а на сцената под тепетата гостува пъстра палитра от представления от българския театрален афиш, както и гости от Украйна и Унгария.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар