Зима

Зима
Пролет

21 септември 2019 г.

Има ли граница работодателската наглост?

Уви! Щеше да е комично-абсурдно, ако не бе истина...
 
Снощи чухме работодателските  съображения защо работниците трябва сами да си заплащат първите дни на болничните. Днес четем и предложенията от управляващите.

Като ще го караме така, с ликвидиране на всички социални придобивки в угода на работодателите, да премахнем и 8-часовия труд, и регламентираната петдневна работна седмица, и всички надбавките, и пенсиите, и орязаните майчински. 


Особено дразнеща е отпуската. Защо му е на работника почивка? За да си копае лозето ли, за да си пише научните трудове ли, за да разхожда децата си по курорти ли – само губене на време и средства на работодателя… 

Та като се разшири политиката на социален геноцид няма да има нужда от здравна реформа. Ще се спестят средства и Брюксел ще ни похвали. От друга страна, окончателното ликвидиране на социалните придобивки ще ни издигне по новому в очите на господарите. Виждате ли, преборихме комунистическото минало и след като ликвидирахме селското стопанство, индустрията, здравеопазването, образованието, културата и науката на комунистическа България, сега с ликвидацията на социалната ни система окончателно скъсахме с комунистическите анахронизми.

Уви! Щеше да е комично-абсурдно, ако не бе истина. На ход са синдикатите и политическите партии. Надявам се, че все пак е останал здрав разум да не се посяга и върху болничните. С аргументи могат да ни засипват. Но истината е, че според всички статистики нашият народ е най-болен сред европейските. И е цинизъм и престъпна безотговорност настояването на работодателите да се отнеме правото на българина на болнични! 


Българският народ изчезва, а те мислят за себе си!

Ваня Добрева, 24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар