Зима

Зима
Пролет

9 септември 2019 г.

Иво Христов: Президентът не си струваше да прави обръщение към парламента, тъй като Народното събрание удари дъното

"Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец."

Евродепутатът от БСП Иво Христов заяви, че не си е струвало президентът Румен Радев да прави обръщение към президента.

"Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, тъй като Народното събрание удари институционалното дъно", посочи той пред бтв.


Според него Радев все пак е избрал да спази институционалния подход и очаквано не е бил разбран. Христов отбеляза, че думите на държавния глава винаги са "безотпадни". Това е общ закон, отбеляза Христов и допълни, че улицата пренаписва правилата. С думите си, че улицата ще помете статуквото, Радев просто е изтъкнал една обществена закономерност.

"Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец", подчерта евродепутатът и добави, че местните избори ще са по-горещи от евровота. В България обаче изборният процес бил толкова опорочен, че Христов поставял под въпрос всички резултати оттук нататък. Шансовете на Мая Манолова да спечели изборите в София никак не са малки, тъй като в столицата имало очакване за промяна. 


"Тя обаче не трябва да съсредоточава изобличителния си патос срещу "модела Фандъкова" или "модела ГЕРБ". Има "модел Борисов" и тя трябва да определи отношението си към него", обясни Христов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар