Пролет

Пролет

11 октомври 2019 г.

ВАС подкрепи Волен Сидеров в споровете му с Емил Кошлуков и с ЦИК

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая
 
Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. 

След като ЦИК, под медийно влияние, взе прибързано и неправилно решение и не уважи справедливото искане на Сидеров за достъп до участия в държавната телевизия, ВАС отмени решението на ЦИК и разпореди да се произнесе отново, съобщава Paragraph22.bg.

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая, като не е направила и изследване на приложимата за спорните отношения правна уредба. Затова ВАС връща преписката в комисията "за произнасяне при спазване на указанията на съда по тълкуване и прилагане на закона".

Решението е окончателно.

ПП  "Атака" има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на предизборната кампания. То е със силата на договор. Сидеров има право да участва в предаванията, но Кошлуков и Управителният съвет на медията му забраниха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на БНТ нарушиха и чл. 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати.

Заради наложената цензура над Сидеров АТАКА поиска оставка на Кошлуков и целия Управителен съвет.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар