Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2019 г.

Валерия Велева: Политическата класа произведе Волен Сидеров такъв, какъвто е в момента

"Политиците изведнъж сега решиха да се разграничат от него след участието му в "Референдум"."
 
"Езикът на омразата е навлязъл непростимо широко в нашия живот. Той започва от парламента, където вербалната агресия е станала норма за някои от политиците, които се изживяват там."
Това заяви журналистът Валерия Велева в предаването в сутрешния блок на Нова тв.

"Поведението на Волен Сидеров, което видяхме във вторник вечерта в "Референдум" по БНТ, не е изненада за никого. Той не беше нито пиян, нито дрогиран. Сидеров така се държи и в парламента, той така говори и от парламентарната трибуна. Въпросът е защо досега го търпяхме? Защо се толерираше такъв начин на поведение? Политиците изведнъж сега решиха да се разграничат от него след участието му в "Референдум".

Но аз питам: А досега къде бяхте? Когато гръмна скандалът в самолета, когато той нахлу в НАТФИЗ, когато от парламентарната трибуна се обърна към посланиците, дошли в залата, и се провикна срещу тях: "Аз ще бъда вашият кошмар", вие защо не реагирахте?

Реагирате сега, защото сме в предизборна капания, защото поведението на Сидеров в момента рефлектира върху цялата политическа класа и нанася щети върху и без това катастрофалния ѝ рейтинг. Но тази политическа класа трябва да знае, че тя произведе Волен Сидеров такъв, какъвто го виждаме сега. Да, той има избиратели, но в края на краищата, питам - коя политическа сила не опря до неговия пръст - златен, сребърен или среден? Кой се отказа от неговите политически "услуги"?"


Няма коментари:

Публикуване на коментар