Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2019 г.

Георги Марков: Имаме криза в демокрацията, най-големият позор е освобождаването на един убиец!

"Като ли че сме в годините след 9 септември и ОФ-то дава бележки за благонадеждност или неблагонадежност."
 
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви от парламентарната трибуна, че има криза в съдебната власт и най-големият позор е освобождаването на Джок Полфрийман, съобщава "Дарик".

„Имаме криза в демокрацията, има и криза в съдебната власт. И най-големият позор е това, което се случи с освобождаването на един убиец по писмо на НПО, като ли че сме в годините след 9 септември и ОФ-то дава бележки за благонадеждност или неблагонадежност“, изригна Марков в парламента по време на дебата за връщането на блицконтрола.

Той настоя, че в Конституцията е записано, че българските неправителствени организации не могат да извършват политическа дейност.

„Но те извършват политическа дейност, много често с пари отвън. И подменят основния характер на парламентарната демокрация. Не сме държава с неправителствено управление, не може Хелзинкският комитет на Сорос да дава бележки на съда и да се освобождават убийци. Това е безобразие и голяма криза на третата власт. И тука си заслужава след местните избори да направим един голям дебат и да имаме консенсус по тази тема“, продължи Марков.

Депутатът от ГЕРБ цитира и думи на унгарския премиер Виктор Орбан от тези дни в Брюксел: „Прибирайте си политическите активисти, прибирайте си НПО-тата, оставете ни на мира, карайте си с мигрантите и се оправяйте“.

По думите му, не може неправителствени организации да ни казват дали да имаме лифт, защото утре могат да кажат и че метрото им пречи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар