Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2019 г.

Съвети за щастлив брак, които не бива да слушате

Понякога проблемите са мимолетни и двамата се събират, но в други случаи е по-добре да няма връщане назад...
 
В днешно време да намериш човек, с когото да се обвържеш, не е лесна задача. Да не говорим за брак, сватба и създаването на деца. 

Дори и двамата да минат през олтара, казвайки си вечното „ДА“, това не означава, че ще са заедно за цял живот.

Около нас има все повече примери на хора, които имат идеално семейство, но в един момент всичко се променя и партньорите се разделят. Понякога проблемите са мимолетни и двамата се събират, но в други случаи е по-добре да няма връщане назад.

Ето три съвета за щастлив брак, които може да получите, но е по-добре да не ги спазвате:

1. Липсата на секс не е проблем

Интимните отношения заемат важна част от живота на двамата съпрузи. Ако разговаряте с по-възрастни хора, те може би ще ви посъветват да бъдете търпеливи и да не отделяте чак такова внимание на това. Но по-добре не ги слушайте, а поговорете с половинката. Трябва да откриете на какво се дължи отчуждението и да намерите решение. Изчакването и мълчанието няма да помогнат, а само ще задълбочат ситуацията още повече.

2. Прекарвайте цялото свободно време с половинката

Хубаво е да обръщате внимание на партньора си, но не и да го задушавате. В началото на връзката и брака е нормално да сте постоянно заедно и да се радвате на хубавите моменти, но постепенно ще осъзнаете, че всеки от вас трябва да има и лично пространство. Не бива да усещате натиск от човека до вас, за да сте заедно. Ако не желаете да го придружите на определена среща или искате да направите нещо сами, бъдете честни. Това поддържа доверието във връзката. Освен това излизането с други хора внася известно разнообразие в брака.

3. Детето ще реши проблемите помежду ви

Ако имате известни пререкания и се чудите дали не е по-добре да се разделите или разведете, не правете опити за дете. Много хора грешат, като казват, че появата на бебето ще разреши проблемите в семейството. Напротив, ако вие се карате непрекъснато, това ще продължи и по-късно, дори ще се задълбочи. При това и двамата ще имате още една отговорност, за която да следите.

Голяма е вероятността покрай бременността и вълнението около раждането да се сплотите, но след това дрязгите отново ще се появят. Затова, ако бракът ви преминава през лош период, изчакайте с плановете за дете.


Ваня Гъркова, Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар