Зима

Зима
Пролет

13 октомври 2019 г.

Лельо Нанси, чичо Гюнтер - вас ви обраха!

Тука е пробита работа - не се хабете, ние нищо няма да получим...
 
Чичо Гюнтер е немски данъкоплатец.
 

Леко прегърбен, бял, към 60-те, цял живот е работил като електротехник в Берлинското метро. Той плати присъединяването на държавите от Източния блок. За България вече плаща 13 години. От поляците и чехите е що годе доволен. Но за Румъния и България е време да получи писмо - чичо Гюнтер, тебе те обраха. Всичко, което прати насам като еврофондове се изпари. Няма го. Нихтс. Нищо не стигна до нас, не знам к'во стана.

Ела да видиш, чичо Гюнтер, излез малко извън София - няма нищо. С твоите пари и данъците на българите за 13 години можеха да се направят 2000 км магистрали. Но се направиха 200-300. Ела да видиш, ела да си направиш точна сметка. За другото - сметка няма. Да знаеш само - нашите дебели чиновници и вашите розови чиновници взеха твоите пари. До нас не стигна нищо. Оправяй се сам. Ние без пари сме свикнали. Ти обаче много се прецака. Ферцайунг, бите. Шаде и шайзе.

Леля Нанси е от Северна Каролина. Тя е жена, която аристократично носи годините си, ама е скромна, ама е богата. Тя е почитателка на синия закон. Има такъв закон в Северна Каролина - да се пие само бира и то да не се пие много бира. Но леля ви Нанси е и борец за човешки права, за тия на черните, на гей-хората и децата, и жените и... който още се обади. Току няма, няма и някой вдигне тънка българска ръчичка - иска пари от леля Нанси, за да ограмотява циганетата. Примерно. Или да спасява животни.
 

В едната графа на счетоводството на леля Нанси се спасяват животни, в другата гейове, в третата графа е образованието на изключените бедни черни български деца.
 

Леля Нанси дава много пари. Тя дава по-малко от чичо Гюнтер - сигурно защото живее по-далече. Но и нея я обраха.
 

Под фанфарите на борбата за човешки права у нас изключените от човешкото отношение стават все повече. Може би защото фанфарите са ни наследство от стария ученически социалистически оркестър.
 

Ако леля Нанси придружи чичо Гюнтер извън София, тя ще види колко нагло я обраха.
 

Нито има свобода на словото, за което леля ви Нанси се бори, нито циганетата учат, нито гей хората са доволни. Най-много пари дава леля ви Нанси, за да спасява жени от насилие и ранни бракове. Нищо не стана, лельо Нанси, женят ги на по 13, продават ги като мечки, живеят като борсуци, умират като в капан. Ама леля Нанси не знае това. Не знае, че са я обрали - тя си гледа графите на редовното счетоводство и е доволна от дейността си. Колко години вече? Повече от десет.
 

Та затова ви пиша, да не се изненадате. Чичо Доналд, той е братовчед на леля Нанси вече знае, че тука чичо Гюнтер и леля Нанси са обрани. Но чичо ви Доналд се мрази нещо с леля Нанси по роднински и сигурно още не й е казал. Ма ще й каже.

Затова аз ви казвам - обраха ви, де гиди данъкоплатци и дарители, кукла ви направиха, на смешни изглеждате. Тука е пробита работа - не се хабете, ние нищо няма да получим.
 

Е, ако го правите за престиж, това е друга работа. Вие получавате престиж, а нашите тука джебчии получават европейски пари и американско гражданство за децата си.
 

Затуй ви писах, да не се изненадате. За нас - кукуруз. Кочанът на кукуруза.
 

Иначе и двамата много ви обичаме - ама и с вас, и без вас нашата е ясна. Дано вие да сте добре.
 
Ваш племенник Тинко, от махалата


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар