Зима

Зима
Пролет

8 декември 2019 г.

Пази ни, Боже, от некадърници

Урсуууууулаааааа! Прибери си тоя тиквеник, като толкова си го харесвате в Брюксел...
 
Преди малко от професионален интерес исках да посетя страницата на Министерски съвет, за да видя какво точно са гласували за "независимия" прокурор. 

Тц, ядец, страницата не работи! На Министерски съвет! Пише "Сори, нема достъп!".

Някакви потреси на правото обясняват, че нямало проблем с Конституцията. Те принципно с правото имат проблем, не само с Конституцията. Там независим прокурор, който да разследва главния прокурор, не е предвиден. А и няма как да е независим.

За потресите на правото и неюристите - чл.130а ал.4 от Конституцията:

"Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се състои от 11 членове и включва главния прокурор, четирима членове, избрани пряко от прокурорите, един член, избран пряко от следователите, и петима членове, избрани от Народното събрание."

Тоест, главният прокурор ще си избира кой да го разследва и петима политически назначени прокурори от квотата на Народното събрание. Останалите - пряко подчинени на главния прокурор, който трябва да бъде разследван!

Бе, вие на идиоти ли ни правите!

Освен това, такава фигура ще излезе извън пределите на съдебната власт. Защото не е предвидена в Конституцията. За зависимостите - политически назначени хора ще избират кой да им разследва началника!

Урсуууууулаааааа! Прибери си тоя тиквеник, като толкова си го харесвате в Брюксел. Нали се целувате и прегръщате с него. Приберете си го при вас! 


Нищо читаво вече не остана тук, каквото можаха, всичко развалиха!

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар