Зима

Зима
Пролет

16 декември 2019 г.

Румен Овчаров: Битката със задкулисието в БСП съвсем не е завършила

"Започнат ли да идват американски експерти у нас, значи нещо ще искат, нещо ще трябва да направим."
 
"Не виждам на какво отгоре вътрешната опозицията ще вземе властта в БСП." 

Това каза пред бтв Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП. 

Според него в момента опозицията не е сериозна - не предлагат никаква алтернативна политика. Той беше категоричен, че няма разцепление в БСП, особено вътре в партията.

"В парламентарната група на БСП имаше хора, които твърдо заявиха желанието си да подкрепят Сотир Цацаров - нещо, което политически не се приемаше от ръководството. Затова взеха едно такова решение - тъй като са трима-четирима, да си гласуват както искат. Но всъщност те се оказаха доста повече. Битката със задкулисието в БСП съвсем не е завършила", коментира още Овчаров. 


Според него този вот по никакъв начин не показва разцепление в левицата.

"Очевидно има фактори, които влияят върху част от членовете на парламентарната група, очевидно част от тях са от "пловдивската група". Това са хора свързани с опозицията в БСП", коментира той разцеплението в групата на БСП при гласуването за избора на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

Според Овчаров преките вътрешнопартийни избори са нещо положително за БСП. Той изрази надежда, че това ще даде допълнителен импулс на партията в навечерието на следващите парламентарни избори.

Румен Овчаров определи резултата от местните избори като добър за БСП, при положение че ГЕРБ са направили всичко възможно, за да си гарантират победата - купен ромски вот, корпоративен вот, институционален вот, който е бил максимално мобилизиран. "И като резерва накрая добавиха тези 466 хил. гласа недействителни бюлетини, които им гарантираха победата. Ако всичките тези неща не съществуваха, резултатът щеше да бъде друг", убеден е Овчаров.

По отношение на "Турски поток" Овчаров каза, че не очаква да ни заобиколи, тъй като тръбата в по-голямата си част е готова, но все пак допълни, че всичко е възможно да се случи, защото сме рецидивисти по прекратяване на големи проекти. 


"Не мисля, че тези хора ще имат някакво сериозно експертно влияние. Но знам, че започнат ли да идват американски експерти у нас, значи нещо ще искат, нещо ще трябва да направим. Може би ще поискат да закупим американско ядрено гориво за АЕЦ ''Козлодуй'', тъй като в момента горивото е руско'', коментира Румен Овчаров посещението на американски експерти, което бе договорено между президента Тръмп и премиера Борисов по време на срещата им във Вашингтон.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар