Зима

Зима
Пролет

16 декември 2019 г.

Владимир Путин: През тази година Русия е изнесла военна продукция на обща сума 13 милиарда долара

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция."

"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара."

Това каза Владимир Путин на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".


Няма коментари:

Публикуване на коментар