Зима

Зима
Пролет

12 декември 2019 г.

Вярва ли си Магдалинчев на това, което казва за Гешев по медиите?

Възникват некои съображения по казаното от представляващия ВСС, както би се изразил Тодор Живков...
 
"Иван Гешев тепърва ще доказва и оборва тези, които считат, че изборът му за главен прокурор не е съвсем подходящ."

Това казал по БНТ представляващият Висшия съдебен съвет, съдия Боян Магдалинчев. Според него Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища.

Магдалинчев смята също, че натискът срещу Гешев е бил политически, но не каза откъде идва.

Възникват некои съображения по казаното от представляващия ВСС, както би се изразил Тодор Живков.

Как точно Гешев ще доказва и оборва тези, които смятат, че не е подходящ за поста?

Ето три възможности:

А/ Като арестува и започне разследване срещу Делян Славчев Пеевски за онези над 570 млн, които е ползвал от КТБ? Примерно. А може да завърши най-после проверката за баровския апартамент, който ползва финансовия министър без да плаща наем. Дребни работи за неговите мащаби, но за първа крачка са подходящи.

Б/ Ще повдигне обвинения на всички, които не го харесват, а по-последователните ще затвори в ареста, оковани в пранги? Вече натрупа опит с кметиците на "Младост".

В/ Ще започне проверки и ще спре медиите, които го критикуват и ще даде пълна свобода на словото на тези, които пропагандират неговите успехи?

Съдия Магдалинчев твърди още, че натискът срещу Гешев бил политически. Да видим. В протестите участваха предимно млади хора, много от тях с децата си. Изразяваха гражданска, а не политическа позиция. Ако позицията на „Да, България“ Магдалинчев приема за „политически натиск“, то как ще нарече контрапротестите, поръчани от задкулисни играчи и изпълнени от мутри и платени безхаберници, излезли да изкарат някой лев без да знаят за какво става дума?

Освен това, съдия Магдалинчев няма как да не знае, че всеки протест, мнение и гражданска позиция съдържат политически елементи. Няма как да не е така, защото провежданите политики на управлението влияят върху всички области на обществения и дори на частния живот.

Съществува обаче една друга версия и тя е, че назначаването на Гешев е политическо. Магдалинчев много добре знае за какво става дума. Както знае, че този кръг е същият, който осигури гласуването избора на Цацаров за ръководител на КПКОНПИ в парламента.

А защо да не допуснем хипотезата, че пак същият кръг има пръст и в това самият Магдалинчев да е във ВСС и негов представляващ?

Хипотези всякакви... Някои твърде много се приближават до истината и обикновено нямат нищо общо с официалните версии, които определени хора се опитват да внушат в публичното пространство. Самите те знаят, че извършват манипулация. Въпросът е срещу какво го правят.



 Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар