Зима

Зима
Пролет

13 декември 2019 г.

А на Запад хората се умориха...

Представителите на българската розова гвардия са в тежък шок от случващото се във Великобритания. 


Крехките им мозъци така и не могат да осмислят, че докато те - "автентичната десница" - са заети да се борят с отдавна умрялото куче на източния комунизъм под либералния флаг, на запад дясното означава про-пазарни и консервативни политики.
 

И съвсем логично "автентично десните" представители на българската розова гвардия попадат в отбора на неолибералите, които са западната левица.

А на Запад хората се умориха от неолиберално-прогресистки политики. Умориха се от прогресистки идеологии, които отричат здравия разум по отношение на биологичната детерминираност на хората, и които, криейки се зад гръмки фрази като "полови стереотипи", проповядват абсолютна свобода при смяната на пола (дори на деца), незачитайки бъдещи евентуални жестоки психологически травми и рани. Политики, които отричат правото на всеки британец, немец или французин да живее без да бъде взривен в метрото или заклан на улицата от изпаднали в амок представители на религията на мира - поканени в Европа точно от неолибералите.
 

Умориха се от истеричния наратив за вината на белия, хетеросексуален, работещ мъж, заклеймен от неолибералите като насилник и убиец на жени.
 

Умориха се от хилядите либерални НПО-та и фондации, които се месят в законодателството на държавите, защото ще усвоят огромни бюджети като частни доставчици на социални услуги.
 

Умориха се.
 

Толкова е просто.

И един пресен пример.
 

Преди три-четири месеца срещам познат британец, нека го кръстим Джак. Сядаме да пием кафе и Джак ми разказва, че ЕСТЕСТВЕНО е гласувал "римейн" и че е голям противник на Брекзит. Само че погледът му леко шари и не среща моя. След три бири, и дълга дискусия на тема "либерални политики" Джак ме поглежда в очите и казва "РАЗБИРА СЕ, че гласувах Брекзит. Та аз имам три деца, за бога, как ще им позволя да живеят в тази лудост. Просто внимавам пред кого го признавам".

Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар