Зима

Зима
Пролет

10 януари 2020 г.

Няма да има национален протест на превозвачите

Тол системата ще стартира от 1 март, но с по-ниски тарифи, предложени от превозвачите
 
В понеделник няма да има национален протест на превозвачите, стана ясно след среща на браншовите организации с премиера Бойко Борисов и министри. 

Тол системата ще стартира от 1 март, но с по-ниски тарифи, предложени от превозвачите. След три месеца - на 1 юни, ако приходите не са очакваните от държавата, таксите за ползване на пътищата от тежкотоварния превоз ще се повишат.

Единствената цифра, която бе съобщена за момента, е, че за автомагистрала ще се прилага такса не 18 ст/км, а 11 стотинки.

Според превозвачите при предишните преговори с държавата за определянето на таксите и обхвата на тол системата не е било взето под внимание нито едно от предложенията на бизнеса, а планираните окончателни параметри на тол таксите биха довели до непосилно за потребителите и фирмите увеличение на транспортните услуги. Затова те настояха за оставката на регионалния министър Петя Аврамова.

За 13 януари превозвачите бяха обявили национален протест, като фирмите за товарен и автобусен превоз се предвиждаше да преустановят дейността си в над 60 града на страната. Нерегламентираните превози, за които от бранша от години настояват да бъдат инкриминирани, също бяха сред причините за протеста като към това искане се присъединяват и таксиметровите фирми.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар