Зима

Зима
Пролет

10 януари 2020 г.

Бойко Борисов прие оставката на Нено Димов

Нено Димов стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета Борисов 3
 
Премиерът Борисов прие оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Оставката е депозирана по-рано днес в кабинета на министър-председателя. Премиерът Борисов прие оставката на министър Димов, съобщиха още от "Дондуков 1".

Нено Димов бе задържан за 24 часа след акция на спецпрокуратурата. Арестът на действащ министър е без прецедент в новата история на България.

Димов влезе в кабинета "Борисов 3" от квотата на ВМРО.

По-рано през деня в Министерския съвет лидерът на Войводите Красимир Каракачанов определи акцията срещу Димов като "показно убийство".

Нено Димов стана деветият министър, който се раздели с поста си в кабинета Борисов 3.

В бройката влиза и вицепремиерът Валери Симеонов, който напусна управлението след масовите протести на майките на деца с увреждания, които бяха обидени от негово изказване, съобщава Dnes.bg.

Първи си отиде министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който напусна на 10 ноември 2017 година заради конфликт на интереси при обществена поръчка във ВМА.

Трима министри си отидоха наведнъж след тежката автобусна катастрофа край Своге в края на август 2018 година, когато оставки дадоха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Правосъдният министър Цецка Цачева напусна през пролетта на 2019 година след скандала с имоти на партийни дейци и министри.

На 14 май миналата година оставка подаде и министърът на земеделието и горите Румен Порожанов. Той беше разпитван по делото срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове.

2019 година завърши с още една оставка на министър. Този път тя беше дадена от социалният министър Бисер Петков. Борисов обясни неговото отстраняване с липсата на комуникация от страна на другите министри с Петков.



Няма коментари:

Публикуване на коментар