Зима

Зима
Пролет

19 януари 2020 г.

Какъв Белмекен, какъв Бели Искър, какви пет лева...

Водата, която ще се отклонява към Перник е от водата, предназначена за София. Това е всъщност истината
 
Аз нали съм си Тома Неверни, та днес цял ден не мога да разбера какво всъщност шикалкавят главатарят и шайката относно решаването на водната криза в Перник.
 

Изчетох и изслушах всичките щуротии, които са глаголили и не ми стана ясно защо трябва пак да лъжат здраво.
 

Какъв Белмекен, какъв Бели Искър, какви пет лева...
 

Водата, която ще се отклонява към Перник е от водата, предназначена за София. Това е всъщност истината.
 

То като се види и картата става ясно, че няма защо да приказват щуротии.
 

Всъщност язовир "Бели Искър" се захранва от язовир "Белмекен", а язовир "Бели Искър" дава 25% от водата за София. Останалите 75% са от язовир "Искър". Та какво ще правят нашите хубавци? Просто ще включат Перник към водопреносната мрежа на столицата и ще отклонят от водата за София към Перник.
 

Като намесят обаче още два-три язовира в изказванията си и си мислят, че вече всеки им се върза на простотиите.
 

Сега, ако не падне сняг до края на февруари и не завалят обилни дъждове през пролетта, скоро ще има режим на водата и в столицата.
Тези наши некадърни управленци в момента действат точно като слон в стъкларски магазин. Хванало ги е обаче голямо шубе и вече дори не се опитват да мислят. Явно с "гениалната" идея да захранят с вода Перник от водата за София се надяват да им се размине сгромолясването от властта и не си дават сметка, че си играят с огъня.
 

Помествам скрийншотове от официалната фейсбук страница на главатаря, от информацията във вестник "Сега" и на част от картата на България с язовирите "Белмекен", "Бели Искър", "Искър" и "Студена", на която съм маркирала Перник и Мало Бучино и откъде ще минава новия водопровод, който щял да дава вода на Перник от... язовир "Белмекен"...
 

Всеки сам може да види с очите си как се опитват да ни правят на идиоти и да лъжат столичани, че няма да се взема от водата, предназначена за София, за да се реши кризата в Перник...

Наталия Сотирова

Няма коментари:

Публикуване на коментар