Есен

Есен

9 януари 2020 г.

В Словения на ски за малко пари (галерия)

Тук условията за практикуване на зимни спортове са не по малко качествени, отколкото в австрийските, швейцарските и френските курорти
 
Словения е красива страна, особено през зимата. 

Привлекателен е не само чистият въздух и нормалните цени, а и ски центровете и курорти, които предоставят пълен отдих и релакс на пухкавия сняг.

Тук условията за практикуване на зимни спортове са не по малко качествени, отколкото в австрийските, швейцарските и френските курорти. Сред най-предпочитаните и популярни зимни центрове се нареждат Кранска гора, Мариборско похоре, Рогла, Крвавец, Церкно, Бохини.


Кранска Гора


Кранска гора е разположен е на височина 810 метра над морското равнище в близост до италианската и австрийската граница. Заобиколен е от внушителни планини и се намира в края на Националния парк Триглав. Курортът е идеален за начинаещи скиори и за почивка с деца. Кранска гора е отдалечена на 60 км от аеропорта Брник и 90 км от Любляна. Градчето включва три ски центъра: Кранска гора, Подкорв и Планица.

През зимата Кранска гора предлага спорт, забавления и приятен социален живот, подходяща за млади семейства и за всеки, който иска да се научи на кара ски.

Има зимен спортен център за високопланинско каране на ски и сноуборд: 30 км отлично подготвени писти с възможности за изкуствен сняг и нощно каране.

Пистите за ски-бягане са с дължина 40 км, а също така и за каране на шейни по определени склонове. Сред атракциите на курорта са аква парк в единия от хотелите и яздене на северни елени за децата.

ЦеркноЦеркно се намира в западната част на Словения на около 50 км от Любляна близо до село Церкно. Той е на височина 900-1300м и разполага с 9 писти с обща дължина 18 км.

Курортът е идеален за начинаещи, тъй като пистите са гладки и добре обезопасени. Има и ледена площадка за надбягване с кънки. Мястото е подходящо за семейства с деца, тъй като има специална детска градина.

Сноубордистите също няма да останат разочаровани, за тях има отделни писти.

Мариборско ПохориеМариборско Похорие е  разположен в най-голямата ски област в Словения (планинската верига Похорие), в североизточната част на страната. Курортът разполага с 60 км писти и склонове за спускане - 40% от тях са предназначени за начинаещи скиори.                                                                

Мариборско Похорие притежава и 21 лифта, които осигуряват достъп до всички ски писти. Ски сезонът в Мариборско Похорие започва в средата на ноември и продължава до март. Атракциите на този курорт не се изчерпват само до ски склонове и писти. Можете да се занимавате с туризъм, кънки на лед, кърлинг, тенис и плуване на закрито, конна езда, а също и да се отпуснете в спа центрове.

Тъй като Мариборско Похорие се намира в близост до Марибор (втория по големина град в Словения), можете да се разходите из града, да разглеждате забележителности.

РоглаРогла е планина и ски курорт, намиращ се в планинската верига Похорие, Северна Словения. Отворен е към туристи от 1974 г. и се намира на 1120-1517м надморска височина.

Разполага с 13 писти и  ски влек, който може да поеме около 12 200 скиора на час, има и седалков лифт.
 

Ски курортът притежава 25 км ски писти и 2 км писта за шейни. Рогла разполага и с детска градина, в която има постоянно наблюдение на децата. Словенският Олимпийски център се намира в Рогла, и така хората могат да се наслаждават на множество допълнителни спортове като каране на кънки, плуване (има закрит басейн), тенис или скуош. Предлага се панорамна разходка с хеликоптер, можете да се повозите и на снегомобил.

Основният сезон е от декември до април, като удоволствието на ден по пистите излиза около 30 евро за възрастен и 20 за дете. 


БохиниБохини е отдалечен на 80 км от Любляна. Ски районът обединява няколко ски центъра, най-известните от които са Вогел, Кобла и Соришка планина.

Вогел представлява планинско плато на 1540 -1880 м надморска височина. Снегът тук се задържа от средата на декември до началото на април. Мястото е идеално за отдих с малки деца, а също и за скиори с различно ниво на подготовка.

На 12 километра от Бохини на височина 550-1480 м се намира ски центърът Кобла. Той е оборудван със система за изкуствен сняг.

Ски центърът Соришка планина е отдалечен на 15 км от Бохини. Общата дължина на трасетата тук е 8 км. Това място е подходящо за начинаещи скиори и за семейна почивка.

Ски центърът “Вогел” (569-1800 м) е главната атракция в ски курорта Бохини . Намира се край езерото Бохини в Националния парк Триглав в югоизточната част на Юлийските Алпи. Модернизираният кабинков лифт се изкачва на 1537 м, предлагайки прекрасна гледка към долината Бохини, заобикалящите я Юлиански Алпи с връх Триглав – най-високата планина в Словения.

Ски центърът Вогел предлага 8 ски лифта и 38 км ски писти. Обилното слънце, изумителните гледки и перфектно поддържаните ски писти са идеални не само за майсторите на ските, но и за всички, които искат да се научат да карат ски.

КрвавецКрвавец е един от най-престижните курорти на Словения. Отдалечен е на 10 км от летището в Любляна и е изключително лесно достъпен. Достойнствата на Крвавец са отличени с грамотата "Кристална снежинка" и още над 50 други награди. Пистите се намират на над 1450 м надморска височина, където има ски школа и школа за сноуборд.

Курортът е в близост до Крани и недалеч от Любляна, в Северозападна Словения. Площта, на която се намира е 94 хектара, а общата дължина на пистите е 25 км, които се обслужват от 13 лифта. Крвавец е известен в Словения като най-слънчевият ски курорт. Зимният сезон там започва към края на ноември и завършва в началото на май. Посетителите освен ски, могат да използват шейна или сноуборд. На тяхно разположение са джакузи, фитнес и солариум. Любителите на заведения могат да избират между ресторанти, барове и дискотеки.


Nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар