Зима

Зима
Пролет

9 януари 2020 г.

Защо оскарите останаха без водещ за втора поредна година?

Основна причина за това е гледаемостта на церемонията от миналата година

За втора поредна година церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще бъде без водещ. 

С оглед на това, че едва седмици преди събитието все още не беше обявен такъв, експертите предвиждаха решението, но вчера новината беше обявена официално от президента на компанията "Ей Би Си ентъртеймънт" Кери Бърк, съобщи "Гардиън".

Основна причина за това е гледаемостта на церемонията от миналата година. Тогава Кевин Харт се оттегли като водещ на наградите заради хомофобски публикации в "Туитър", а "Ей Би Си ентъртеймънт" прецениха, че това е добър начин да се намали времетраенето на предаването на живо. Впоследствие този ход се оказа успешен и оскарите привлякоха 11% повече зрители спрямо предходната 2018 г.

Тогава голяма част от телевизионните критици похвалиха предаването. Според тях липсата на водещ е направило шоуто по-динамично и е принудило продуцентите да бъдат по-креативни в измислянето на други начини да забавляват зрителите. "Трябва да кажа, че наистина сработи", написа Кристофър Тапли от "Варайъти". "Кой да знае, че не ви е трябвал водещ?"

Още през май 2019 г. Бърк отбеляза, че е доволна как е протекла церемонията, и намекна, че компанията отново би използвала този формат. Вчера тя заяви, че очакванията на организаторите тази година са високи и със сигурност предстои "много развлекателно шоу" с качествена музикална програма, комедия и участието на много звезди, съобщава Dnevnik.bg.

Новините идват след завръщането на Рики Джървейс като водещ на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", което предизвика смесени реакции от страна на критиката. "Ню Йорк таймс" написа, че Джървейс е накарал доста хора да се почувстват неудобно, но въпреки това не е бил особено "смел". "Варайъти" нарече участието "по-хапливо, отколкото смешно". А рейтингът на церемонията беше с 2% по-нисък спрямо предходната година.

Номинациите за наградите "Оскар" ще бъдат обявени на 13 януари, а сочените от критиците фаворити са военната драма "1917" на Сам Мендес, "Ирландецът" на Мартин Скорсезе, "Брачна история" на съвременния майстор на романтичната комедия Ноа Баумбах, "Имало едно време... в Холивуд" на Куентин Тарантино и "Паразитът" на южнокорейския режисьор Бонг Джоон-Хо, който през май 2019 г. беше отличен със "Златната палма" на фестивала в Кан.

Церемонията по връчването на оскарите ще се състои на 9 февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар