Зима

Зима
Пролет

30 януари 2020 г.

Д-р Николай Михайлов: Това е груба игра. Играе се нагло с ботушите! Зъл театър!

"Става ясно, че всеки без изключение може да бъде изгърбен с куката на беззаконието, наричащо себе си правосъдие."
 
Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира по бтв войната между институциите и атаката срещу хазартния бос Васил Божков: "Играе се нагло, грубо, с ботушите!"

"Това е зъл театър", смята той.

За атаката срещу президента той каза, че е "противоконституционен разгул".

"Действията на прокуратурата срещу Радев трябва да мобилизират енергия на голяма съпротива. Ако думите на Радев нямаха ефект и не произвеждаха парадокс, нямаше да има последствията, които гледаме", смята д-р Михайлов.

"Никой няма полза от тази битка. Освен едно дребно обстоятелство. Всичко се оглозга до кост. Става ясно, че това е провалена страна с амбицията да се ръководи по правилата на либералната демокрация и върховенството на закона", подчерта д-р Николай Михайлов.

"Това е груба игра и се играе грубо. Играе се нагло с ботушите. Само хора от този тип, които обичат тази игра се забавляват. Част от публиката също се забавлява. Хората са разярени. Пет години Божков ще печели милиони и никой няма да забележи, представяте ли си?! Нито агенциите, нито властта. И накрая ще искат Интерпол да помага", продължи той.

"Това е нещо от страницата на халюцинациите. Актьорите са уродливи. Какво става с прокуратурата и с президента?! Това е разгул на антиконституционни и противоправни действия - подслушват президента, избран от народа. Действа се спрямо него с бухалка. Става ясно, че всеки без изключение може да бъде изгърбен с куката на беззаконието, наричащо себе си правосъдие. Главният прокурор е изведен като арбитраж на българския политически процес. Той наказва тези, които в конюнктурната ситуация нарушават нечии интерес. Президентът нямаше да го сполети това, ако думите му нямаха ефект. Това е толкова грубо!", продължи той.

"Това, което се разигра от прокуратурата доказва смисъла на искането на президента за промени в конституцията що се отнася до съдебната власт. При едно здраво общество това трябва да мобилизира енергия на голяма съпротива. За да се намери добро в злото, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Ние имаме дълга да проследяваме тази илюзия.

Съпротивата е абсолютно задължителна. Не става дума за силова акция. Народът трябва да изрази собственото си мнение по въпроса ние правова държава ли сме или на хора, които управляват през институциите според неписан закон. Това е мафия. Как е възможно по телевизиите да се лее образа на един импулс на подслушване. Държавният глава е подслушван. Сега да притихнем и да чакаме. А да излезе пошло-някакъв генерал съобщава неща, което президентът изслушва. От това се прави заключение, че той пречи на правосъдието, следователно е виновен за държавна измяна. Това за деца ли е?", каза още д-р Николай Михайлов.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар