Зима

Зима
Пролет

14 януари 2020 г.

Зинедин Зидан и неговата невероятна серия във финали

"Девет победи в девет финала, не знам как го правим. Все пак това е "Реал" и ние сме длъжни да се борим за всеки трофей."
 
Девет мача и девет победи - това е статистиката на Зинедин Зидан в "Реал" (Мадрид), когато стане въпрос за финали. 

Треньорът на мадридчани продължи невероятната си серия и в неделя, когато изведе тима си до 11-и трофей в Суперкупата на Испания.

"Реал" победи "Атлетико" (Мадрид) след дузпи в Саудитска Арабия и стана първият победител в новия формат на надпреварата.

До момента Зидан е непобеден като треньор на "Реал" във финали. Французинът започна серията си с триумфа в Шампионската лига през сезон 2015-16, за да изведе мадридчани и до купите през 2017 и 2018 г.

Във визитката си Зидан има още Суперкупата на Испания от 2017, Суперкупата на Европа през 2016 и 2017 г., както и две световни клубни първенства (2016 и 2017).

Трофеят е общо десети за него в треньорската му кариера, като през сезон 2016-17 "Реал" стана шампион в Ла Лига. Зидан е втори по брой на отличия сред всички треньори в историята на "Реал" с 10 купи. Единствен пред него е легендарният Мигел Муньос с 14.

"Девет победи в девет финала, не знам как го правим. Все пак това е "Реал" и ние сме длъжни да се борим за всеки трофей. В ДНК-то на този клуб е закодиран именно успехът и стремежът към победи", коментира Зидан след двубоя, цитиран от Dnevnik.bg.

"Да спечелиш купа никога не е лесно, особено когато играеш срещу "Атлетико". И двата тима имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме. Все още имаме шанс да се борим и за други трофеи, така че няма да се откажем до края на сезона", добави треньорът на "Реал".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар