Зима

Зима
Пролет

4 февруари 2020 г.

Полицаи пребили гражданин - голям праз, нали е жив

Всяко чудо за три дни. Такъв ще е изводът от анализа на случката в МВР-то...
 
Полицаи пребили млад мъж на бул. „Симеоновско шосе“ в столицата. 

Съблекли го чисто гол, унижавали го. Защото попитал нещо. Ама тонът му вероятно не се е харесал на униформените. Предполагали, че носи нещо незаконно в колата. Не открили нито оръжие, нито наркотици, нито взривни устройства…

Но пък мъжът питал, защо го малтретират като животно. Юмруци, ритници, стъпили му на гърдите. А той гол, посред зима, на улицата… Ред има в тази държава!

Мъжът смята, че гражданските му права са нарушени драстично. Че е бит без причина. Унижаван без причина.

МВР-то обаче не му вярва. Щото МВР-то е имало 6 представители на мястото на случката. МВР-началниците назначили проверка. Пет служители ще извършат въпросната проверка. Ще питат своите колеги: Абе, тоя тъпанар к'ви ги говори? Той нали ви заплаши, посегна ви и хукна да бягаа, деъбъ неговата…

Ама точно това стана, налетя да ни трепе, мааму, - ще отвърнат обидено засегнатите полицаи.

Тук почва интересното, щото това досега го знаем. Началникът вдига телефона. Разбира се дали да бавят проверката на комисията – примерно да искат още медицински свидетелства, да питат откога са раните на мъжа и пр. Да тупат топката, с една дума. Ще разпитват отново и свидетелите – цели шест души, все служители на МВР-то. Все колеги на бияча или биячите. Ще изясняват дали не е случаят като с онзи в Лондон, дето въртял нож и нападал хора. Много е възможно да се окаже, че униформените са предотвратили терористичен акт. Че са получили психични травми, стресирани са и се нуждаят от малко почивка. После награди, интервюта по медиите, среща с премиера, камери, тупания по рамото и пр.

Какво прави през това време битият? Търси адвокати, разказва отново и отново какво се е случило, показва раните, травмите и медицинските свидетелства. С адвоката ще търсят някакви свидетели, но знаят, че дори някой да е видял нещо, той отдавна се е покрил, щото ако го набарат ченгетата… И защо му е да си взима беля на главата?

Всяко чудо за три дни. Такъв ще е изводът от анализа на случката в МВР-то. МВР-то, ръководено от приятел на висаджийския бос Мето Илиенски – информация, която той все още не е опровергал нито веднъж.

А може да стане и по-сложно. Да се окаже, че униформените ще съдят младия мъж, защото се е държал агресивно, застрашил е живота на колега, а униформените, както е добре известно, се грижат за спокойствие и безопасността на гражданите.

Ето това е. Такава е действителността тук. Някакъв развилнял се мъжага напада  полицаи, които изпълняват служебния си дълг по защита на вътрешния ред, а после се удря нарочно в клони на дървета и храсти, за да покаже, че е получил рани и да ги обвини в непозволени действия. Каква свинщина!

И въобще, не смятате ли, че когато в една държава прокуратурата се е захванала да сваля президента, в хазарта вони, че се не трае и трябва да се кара вода в Перник, да се занимаваме с дреболии като пребит гражданин, е нахално?

Ами нахално е. Нахално е, че въобще сме още тук и дишаме. За бой сме всичките.

П.П. В много държави щеше да има граждански протести пред полицейското управление, където служат въпросните ченгета. Медиите щяха да шумят от сутрин до вечер, правозащитни организации вече щяха да са завели дела срещу насилниците. Не и тук. Тук полицията има много повече права от гражданите.
 Полицейска педагогика...
 
Марин Младенов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар