Зима

Зима
Пролет

4 февруари 2020 г.

Първан Симеонов: Обръщението към нацията на президента е ярка политическа заявка

„Президентът ще се опита да се позиционира срещу обобщения образ на властта.
 
"Обръщението към нацията, в което президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си към правителството, е ярка политическа заявка и показва, че президента действа напред."

Това коментира за Радио „Фокус“ политологът Първан Симеонов. Според него днешното обръщение на държавния глава е още едно стъпало във войната срещу кабинета и тя сега е официално обявена.

„Президентът ще се опита да се позиционира срещу обобщения образ на властта. Между другото президентът Радев има едно много важно свойство в българския политически живот и то е, че успява да звучи като трите основни опозиционни течения в страната. Той направи не малко жестове към дясно-либералната общност назад във времето, която в последно време е изключително ярко опозиционна. От другата страна Радев се харесва много на кръговете, от които беше издигнат. Не на последно място Радев звучи твърде често на езика на периодично проявяващите се у нас настроения срещу всички, срещу елита, както звучи Слави Трифонов или както звучат радикалните националистически формации“, обясни политологът.

Първан Симеонов коментира още, че президентът Румен Радев ще се опита да стане единен изразител на недоволството на хората, а обръщението му днес остава всички врати отворени, независимо дали към втори мандат или политически проект.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар