Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2020 г.

И пък той ще ви съди

Ай, Деско, понамали малко оборотите, че ще се спънеш...

Деса Общата, отново блесна на амбразурата. Явно ГМР я е назначил за личен душеприказчик, адвокат и психолог. 

Той не смее думичка да каже за Барселона, ама Деса, гербавата поетеса, веднага започна да заплашва как щял той да съди испанския вестник.

Ай, Деско, понамали малко оборотите, че ще се спънеш. На първо място, прокуратурата в Испания потвърди, че има такова разследване, но ще каже за резултатите след приключването му. Испанската преса е изнесла данни какво точно се разследва. И за какво ще ги осъди, че не разбрах? Освен това, политиците трябва да търпят повече намеса в личния им живот от останалите граждани, това се изисква от публичността на поста им. Така че, Деско, Борисов дължи обяснения и разяснения, а не да тръгва да плаши със съд.

И, Деско, да ти обясня нещо, защото не са ти много ясни тези неща. Испанските медии не са мисирки. Повярвай. На тях не им дреме и срещу кралското испанско семейство да тръгнат и да станат причината зетят на краля да бъде осъден, та за една балканска мутра ли ще се спрат. И още нещо - за разлика от вашите пик-ливи парцали, в Европа журналистите винаги си проверяват информацията, която публикуват.

Вместо да се правиш на пишман-адвокат на Бойко, си гледай твоята работа. Че то къде ли не се намеси - в чужди легла, в къщата в Барселона, в работата на медиите, в работата на прокуратурата и съда... явно при теб нищо интересно не се случва, че само заработваш в защита на ГМР. Или пък нещата там са по-сантиментални!?!

* Всъщност гледайки граматиката на Деска, Бойко Борисов между запетаите е като обръщение, тоест може да се разбира, че някой ще осъди Бойко Борисов. Ех, не е лесно да си гербав и недоучил!

 
Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар