Пролет

Пролет

25 февруари 2020 г.

Първан Симеонов: Борисов не отговори на въпроса „Познавате ли тази жена?“

"Главният въпрос около твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона се измести."

„Наистина скандалът с „барселонската афера“ прилича на едни материали, които видимо са писани в България и после по някаква логика, не ми се мисли каква, се появяват в някакво западно издание, откъдето предизвикват много сериозен отглас. 


Защото обикновено в България, ако излезе такава информация, не следва нещо драматично, а ако излезе в чужбина следва. Щеше да е много просто това обяснение и много ефективно, ако не беше потвърждение пред българско издание, струва ми се в. „Сега“, че действително има разследване и ако не беше самосезирането на българската прокуратура“, заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

„Т.е. всички тези обяснения, че това е просто една атака, приключиха след намесата на българската прокуратура. Още повече, че главният въпрос леко се отмести. Той не е има ли Борисов къща или бизнес в Барселона, дали по някакъв начин някакъв бизнес не помага една жена и едно дете да стоят по-далеч от общественото внимание. Струва ми се, че това е по-важният въпрос и не знам защо малцина забелязаха, че Борисов на въпроса „Познавате ли тази жена?“ на практика избяга от отговора“, коментира още Симеонов.

На въпрос за евентуалните щети за правителството от скандала Симеонов посочи, че първо трябва да се види какво ще покажат проверките.

„Другото, което трябва да видим, е дали има още. В такива ситуации, ако това е някаква форма на атака, ще има още, може би. Отделно от това съдя и по реакциите на близките до Борисов кръгове. Този път те реагираха много масирано, малко трогателно се опитаха да обяснят това като някаква руска атака, а пък изданието било сепаратистко. Всеки, който познава малко Каталуния, знае, че там всички големи медии кажи-речи са настроени на вълната на независимостта. Т.е. да обясняваме това през борбата за каталунска независимост, пък оттам някакви далечни връзки с Путин, това е малко смешно. Нека да изчакаме проверките.“

Според Симеонов в политически план резултатът малко се изравнява – доскоро президентът Румен Радев и съпругата му бяха подложени на атака, а сега Борисов е в тази ситуация: „Въпросът е дали Борисов ще успее да го отиграе добре“. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар