Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2020 г.

Затъването на Victoria's Secret продължава

Последните години никак не вървят добре за модната марка Victoria's Secret. 


През 2019 година беше обявено, че тя спира с ежегодното си шоу, което винаги се превръщаше в централна тема не само в модната индустрия.

Едни от най-известните модели са взимали участие в дефилето, както и доста популярни музикални звезди са били канени, за да изпълнят хитовете си. Шоуто се предаваше по телевизията, където приковаваше милиони зрители към екрана.

Всичко това обаче приключи преди година, когато през август месец моделката Шанина Шейк обяви, че последното шоу на ангелите на Victoria's Secret се е провело през 2018 година. Тогава беше съобщено, че най-вероятно марката ще се насочи към онлайн платформи, за да промотира своите дизайни, но това така и не се случи.

Сега още един удар се задава към компанията. Според Wall Street Journal, изпълнителният директор Лесли Уекснър смята да се оттегли от поста си и дори да продаде частично или напълно Victoria's Secret. Милиардерът вече 57 години е начело на L Brands, чиято собственост е и модният бранд.

Това е поредната неприятност, свързана с модната компания. През годините магазините ѝ в различни части на света започнаха да затварят и печалбите ѝ значително намаляха. Шоуто на ангелите пък беше критикувано заради липсата на модели, представящи различна сексуална или полова ориентация.

През 2018 година пиарът на Victoria's Secret Едуард Разек обяви пред „Vogue“, че на техния подиум никога няма да стъпи трансджендър модел, защото не се вписвал в представата за „фантазия“. Веднага след това той беше освободен от поста си, а малко след него напусна и тогавашният изпълнителен директор Ян Сингер.

Лесли Уекснър пък беше широко критикуван заради близките си отношения с Джефри Епстайн, който беше осъден за сексуално посегателство и на 10 август 2019 година се самоубива в килията си. Изпълнителният директор на Victoria's Secret веднага излезе с официален отговор и заяви, че доверието му в престъпника е било незаслужено.

Какво ще се случи с модната марка предстои да разберем, но едно е сигурно – промените за Victoria's Secret ще продължат.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар