Лято

Лято

26 март 2020 г.

Допълнителни мерки в Москва срещу коронавируса

Русия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ
 
Кметството на Москва, което оглавява борбата срещу новия коронавирус, обяви днес допълнителни мерки. 

Сред тях са затварянето от събота на всички ресторанти и търговски обекти, които не са от жизненоважно значение.

"От 28 март до 5 април ще бъдат затворени ресторантите, баровете, кафенетата, а също и магазините на дребно без магазините за хранителни стоки и аптеките."


Това обяви в блога си кметът на руската столица Сергей Собянин.

"Проявявам разбиране към чувствата на вярващите московчани и в същото време им препоръчвам да се въздържат от посещения в църквите през този период", пише Собянин.

"Въведените днес ограничения са без прецедент в съвременната история на Москва и ще създадат много неудобства във всекидневния живот на всеки човек. Но, вярвайте ми, те са абсолютно необходими, за да се забави разпространението на заразата и да се намали броят на болните", допълва московският градоначалник.

От днес освен това е забранено да излизат навън хората над 65-годишна възраст и хронично болните.

По официални данни, публикувани днес, в Русия са регистрирани 840 заразени с новия коронавирус, сред които 546 в Москва. През последното денонощие в страната са установени 183 нови случая. Причиняваното от вируса заболяване COVID-19 е взело досега две жертви в Русия - пациенти на болници в Москва.

Русия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ. Това става по силата на правителствен указ, с който се въвеждат нови мерки за овладяване на коронавируса.
 

Ще се прави изключение за специалните самолети, с които от чужбина се прибират руски граждани.


Няма коментари:

Публикуване на коментар