Зима

Зима
Пролет

13 април 2020 г.

"Барселона" е пред банкрут и морален упадък!

Виктор Фонт: Отдавна предупреждавам, че клубът се движи към голяма буря

Испанският шампион "Барселона" е изправен пред угрозата да фалира и на стадион „Ноу Камп“ да цари пълен морален упадък, смята кандидатът за президент на следващите избори Виктор Фонт.

Неговото име беше замесено в слуховете, че президентът Хосеп Мария Бартомеу е плащал тайно на частна компания, за да очерни имената на куп клубни легенди и свързани с клуба лица.

Както е известно, миналата седмица се стигна до дъжд от оставки в "Барселона", като цели шестима от хората в ръководството си тръгнаха.

„Отдавна предупреждавам, че клубът се движи към голяма буря, макар да разполага с най-силното поколение в историята. Преди рисковете на това управление бяха огромни, но в момента вече са гигантски“, заяви Фонт.

„Сега живеем във време на пандемия, което ще се отрази не само на спорта, но и на живота. През последните месеци станахме свидетели на срамни страници по отношение управлението на "Барселона" и този процес ескалира през последните няколко дни.“

„Точно когато приоритет трябва да бъде изваждане на клуба от кризата, президентът анонсира нов модел на управление, с нови директори, за да запази поста си. Вече целият клуб е в опасност.“

„Тази политика е еретична. Заради незначителните приходи заради пандемията и разривът в борда на директорите "Барселона" е под опасност да банкрутира и да се разрушат моралните основи на клуба. Край на играта“, завършва Фонт, цитиран от Gol.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар