Зима

Зима
Пролет

16 април 2020 г.

Волен Сидеров: Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш?

"Пак се връщаме на това. Коментар по телевизията. Аз казвам, че Бог е над Мутафчийски."
 
"Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш?" 

Този въпрос зададе Волен Сидеров на излизане от ареста на 3-то РУ. Той бе задържан след като призова българите да отидат на църква за Великден за да покажат, че Бог е над ген. Мутафчийски. Лидерът на "Атака" определи повдигнатите обвинения като "доста несъстоятелни".

"Обръщам се към премиера, защото той разпределя средствата в държавата - да се направи ремонт тук, особено тоалетната, защото има спешна нужда. А нищо не се знае. Може и да им се наложи и на тях. Не са нужни много средства, а е хубаво да има нормална обстановка", коментира Сидеров пред събралите се журналисти, съобщава Dnes.bg.

По повод поисканата му гаранция от 100 000 лв. Сидеров на въпрос дали подобна гаранция не съответства само на убийство отговори: 

"Има едно убийство, свързано с този празник. След това обаче има Възкресение. Утре е Разпети петък, а в неделя е Възкресение Христово. Поканих българите действително да отпразнуват този празник като най-големия".

"Пак се връщаме на това. Коментар по телевизията. Аз казвам, че Бог е над Мутафчийски", обясни пред репортери Сидеров. Заяви, че е бил задържан без основание и през цялото време не получил никакъв документ. Връчили му го 10 минути преди да го пуснат.

"Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш", попита репортерите Сидеров. И посочи, че по темата трябва да се замислят управниците. Поиска отговори от президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и председателката на парламента Цвета Караянчева.



Няма коментари:

Публикуване на коментар