Зима

Зима
Пролет

19 април 2020 г.

Пандемия от страх

Стига вече! Искаме милост, искаме надежда, искаме бъдеще! А не смърт!
 
Поредната жертва на безумието. Днес имаше и още един случай. Мъж, който се е обесил. Вчера пак. И завчера. 

В официалната статистика ги няма. Умишлено никой не ги брои. Но стават все повече. Все повече хора, които без работа, без доходи, в изолация и без приятелска подкрепа стигат до извода, че ужасният край е за предпочитане пред ужаса безкрай.

Колко хора, отчаяни, затрупани със сметки и с гладни деца, сутрин гледат телевизия и вместо надежда, чуват да им говорят за смърт, за чували за трупове, за масов мор, за мъчителни агонии... Колко му трябва на човек, дори силна психика няма да издържи дълго. А съчетано с икономическата агония в момента, пандемията от суицидни опити ще нараства. Колко хора от началото на това безумие загубихме, защото сами са посегнали на живота си от отчаяние?

Вие, да, вие, глашатаите на СМЪРТТА, глашатаите на болести и зарази, поне не ви ли става неудобно, НЯМАТЕ ЛИ СТРАХ ОТ БОГА? Дори днес на Великден започнахте Дена на Възкресението Христово, с новините за смърт!

Спрете се, бре, изверги! Хората откачиха. Икономическата безизходица, социалната изолация и психопатската ви пропаганда УБИВА!

Вие не сте дори за затвора! За лудница сте! Нормални хора не могат да причинят това на народа си! На вашата съвест ще тежат тези смърти! На вашата!!! Няма да ви се прости тази простотия и издевателство.

Вчера даваха принцесата на Швеция - доброволка в болницата, ведра, с послание за надежда. Вие не ни давате надежда, ДАВАТЕ НИ СМЪРТ!

И днес, в деня на Възкресение Христово, се моля на Бог, достатъчно страда българският народ, до дъно изпихме горчивата чаша на погрешните си избори. 


Стига вече! Искаме милост, искаме надежда, искаме бъдеще! А не смърт!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар