Зима

Зима
Пролет

22 април 2020 г.

Цензурата, мисирките и подготвящото се алиби

Един фалшив очевидец на парад по всички медии като част от бъдещето алиби за убиеца-наркоман.
 
Без нито едно изразено съмнение в него! Кой е "свидетелят"?
 
По ТВ медии, интернет-медиите и печатните медии няма нито дума какъв закон за неотговорност при катастрофа в наркотично опиянение е готвел депутатът Лъчезар Иванов. Липсва въпреки скандала около сина му, побягнал от джипа-убиец.
 

Това е смразяващата, повсеместна, поголовна цензура върху информацията. За да е навсякъде, очевидно е, че тази цензура се упражнявана от Център, който командва цялата медийна сфера у нас.

Същият този Център, укривайки информацията в поста ми, започна да подготвя друга информация, която да послужи за алиби на надрусаното с наркотици синче на влиятелните родители.
 

И я разпространи из всички медии – навсякъде, без нито една от тях да направи необходимата в този случай проверка и да зададе логичните в този случай въпроси.
 

Тази информация-алиби „мисирките” - така наречените ми „колеги” представиха като един фалшив очевидец.
 

„Флагманът” на родните медии bTV в интервю на Антон Хекимян я разпространи първи, а после в хора се включиха всички вестници, телевизии и основните интернет-издания.

Да видим кой е този свидетел, защо е фалшив и какво се цели с появата му по всички медии!
Така наречения „очевидец” Тодор Петров е скромен, зле заплатен учител по география в Техникума по полиграфия.
 

Публично е известен с другото си занятие – „ловец на автографи”. Това е занимание на хора, които си примират да засветят пред обществото, макар и с с отразена светлина – получавайки подпис от знаменитост или снимайки се с такава знаменитост.
 

Няма да разказвам с какви доходи пътешествува по света, за да лови знаменитости – макар и иначе показателно, то не е същественото за случая.
 

Същественото е, че въпросният „свидетел” сега и за първи път получи възможност вместо мимолетно присъствие до някаква звезда да засвети със своя собствена светлина в медиите, да се превърне самият той в нещо като знаменитост, нещо като звезда.

А сега да разчепкаме първо интервюто!

Човекът не спал два дена, докато накрая се решил да отиде при Хекимян. А защо, като е бил очевидец, не е решил да даде показания първо пред полицията, а после по телевизиите?
 

И досега не е записан като свидетел на драмата, макар че се представя за такъв.

„Няколко часа преди това се бях срещнал с мои приятели, за да си честитим Великден и въпреки карантината си седяхме през два метра, нали..."
 

Браво! Това е забележително за всеки човек, дори е и физически подвиг – да стоиш сякаш закован на коневръз, за да си хортуваш часове наред.

„И към шест часа някъде мина поредната кола и ми се стори с много висока скорост.”
 

Посято е първото съмнение. Излиза, че полицията и „Бърза помощ” са получили сигнала четвърт час по-късно. Невероятно е все пак никой да не позвъни – нито на МВР, нито на медиците.
 

А защо се посява съмнение във времето на произшествието? Ами за да се пледира после в съдебната зала, че ей на, лекарите закъснели и затова Милен Цветков умрял, а не заради силата на удара!

„Решихме да отидем да видим (бел. – след трясъка от удара) И по едно време видях един седнал човек на тротоара и забелязах, че това е Милен Цветков.”
 

Поредна задължителна скоба – от „Бърза помощ официално обясниха, че видът на журналиста след удара е бил такъв, че надали и родната му майка е щяла да го познае. Екипът е знаел физиономията на журналиста, но въобще не го е разпознал.

„И тук искам да кажа, не знам как се е случило, понеже не съм го видял, но явно той сам е слязъл от колата и изминал 20 метра. Ако човек е толкова тежко пострадал, 20 метра няма как да измине в такова състояние. И го видях на тротоара.”
 

Значи нищо не видял, но е напълно убеден, че пострадалият се е разходил съвсем сам от смачканата си кола и приседнал на тротоара. Изглежда после Милен е размислил и за по-удобно е решил да приседне от бордюра насред пътното платно, за да се сгърчи там и изпадне в безсъзнание, понеже там го е намерила „Бърза помощ” и това е описано в документацията.
И видях, че има охранители с него, предполагам от близкия МОЛ и си говореха с него. И това е първата грешка между другото, защото всеки знае, че заради опасността от травми не трябва да се премества тялото от мястото на инцидента. И това преместване на 20 метра може да е изиграло лоша шега”.
 

Някой забеляза ли противоречието? – Хем Милен Цветков според представения ни „очевидец”-лъжец сам е изминал тези 20 метра, хем тялото му е било преместено от др. хора на тези 20 метра.

„Видях, че му дават може би вода. Аз не съм медицинско лице, но знам, че никога не се дават течности на такива хора. И изведнъж видях как охранителите започнаха да се борят с Милен Цветков. На следващия ден разбрах, че си бил глътнал езика. Тогава дойде първата полицейска кола. Той беше тогава в съзнание."
 

Видял водата, ама не се намесил. Гълтането на език най-често се случва при припадък, инсулт или удар. Веднага. И се губи съзнание. Ама Милен си бил в съзнание според "очевидеца".

И т.н., и т.н., и т.н. Сметки за минути, за болници, демонстрация на познание кога е получен сигналът в СДВР, кога – в „Бърза помощ” (как този човек не съм го забелязал като разследващ журналист?!) и т.н., и т.н., та чак до откровението как видял, че битката за живота на Милен Цветков е била загубена още там, „на тротоара”.

И една допусната съществена грешка в тези добре подготвени откровения: „и днес разбрах, че от спешната помощ ще дават изявление, че са дошли навреме”.
 

Опа-аааа! Това е изказано в 7:44 часа рано сутринта. „Бърза помощ” наистина даде изявление, като посочи часове и минути, но далеч по-късно и провокирана точно от това интервю. До момента на излиянията на "очевидеца" никой не я беше обвинил, че е закъсняла.
 

Това се нарича „гузен негонен бяга”. Да елиминираш за всеки случай неслучилото се, дори нерешеното, непремисленото въобще още в Бързата помощ (заради ранния час) още в аванс.

Въобще защо се разказват тези небивалици?
Защото така смъртта може да се предполага като настъпила вследствие на некомпетентна помощ, а не заради травмите от катастрофата. Следователно наркоманчето ще носи отговорност за причинена телесна повреда, ала не и за убийство. Ако прокуратура и съд се доверят на този очевидец, това веднага ще преквалифицира тежестта на престъплението и така ще намали значително наказанието му.

***
ОТВРАТ!
Вероятно човекът, преследващ разни звезди, за да се окъпе в тяхната светлина, има някои проблеми. Или в безнравственото ни време е поредният, решил да спечели евентуално някакви пари. Или....
 

ОТВРАТ
и към мисирките и мисирите, имащи наглостта да се правят на журналистически звезди.
 

ОТВРАТ
и към Центъра, който цензурира разкритията за наркодепутата и поощрява лъжата за очевидци.
 

ОТВРАТ
и за „очевидеца”, подготвяш алиби за синчето на „нашите хора”.
 

ОТВРАТ
и за нас, че сме допуснали такъв Център да ни ръководи, управлява и да реди дните и битието ни.

Актът от аутопсията на Милен Цветков е готов.
4 травми, несъвместими с живота.
Първата от тях - разкъсана аорта.
Нямал е никакъв шанс, дори и да е бил на прага на „Пирогов” - от това се умира ужасно бързо, за няколко минути.
 

Знам го – от собствените ми сълзи! От разкъсана аорта започна да умира в ръцете ми младшия ми сержант Караджов, когато бях редник в казармата.

Прокуратурата веднага трябва да призове този "очевидец" за разпит! Защото адвокатският замисъл е това непризоваване да се използва в бъдещия съдебен процес като аргумент срещу обвинението й - "процесуални пропуски".
 

И защото ако този "очевидец" се разприказва, а той носи наказателна отговорност за лъжите си, набеждавайки държавни служители и граждани за виновни за смъртта на Милен Цветков, може да се стигне и до поръчителите му.
 

Не го ли направи Гешев, не го ли направят подчинените му структури, те също са вътре в "играта"!

Григор Лилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар