Зима

Зима
Пролет

28 април 2020 г.

Светът няма да свърши от този вирус

Работата е, че икономическата криза, която започна, е толкова страшна, че ще има бунтове и жертви от глад...
 
Светът няма да свърши от този вирус, дори без никакви предпазни мерки, само че за смъртността вече има известна представа и може да се предвидят 200-250 млн. жертви по цял свят в перспектива за няколко години напред. 

От СПИН досега са загинали 32 млн. души най-малко, и умират по 2 млн. годишно. Но той, слава Богу, не се разпространява с пипане, кихане и пътуване в градския транспорт.

Работата е, че икономическата криза, която започна, е толкова страшна, че ще има бунтове и жертви от глад, включително у нас. В Париж вече има големи опашки на т. нар. „хранилки“ – супа за бездомници и сиромаси, която раздават на традиционни места из града.

Тинейджърите в София блажено си карат скейтборд и си пушат без маски по градинки и квартални кьошета, защото се имат за недосегаеми от вируса. Но при предстоящия колапс на икономиката не се знае дали ще има какво да ядат, след година момичета ще проституират за хляб.

Много мрачно очакване?

Ами, да видим. Телевизиите сега акцентират върху НОЩ, а не върху останалите без работа и без доходи. Даже не казват числата. Няма репортажи на тая тема, освен министърката да каже нещо. Така ли ще я карат и занапред, институции и пиари да им определят дневния ред, предстои да видим.

Икономическите мерки на правителството срещу кризата са смехотворни, което ще стане ясно скоро и на самото правителство и премиерът Борисов ще започне да се вайка, че му се е случило да спасява народа в най-страшната планетарна, вселенска, космическа криза.


Иван Бакалов

Няма коментари:

Публикуване на коментар