Зима

Зима
Пролет

27 април 2020 г.

Европейските производители на автомобили възобновяват производството си

BMW, VW и Daimler разчитат на способността на Германия да проследява и задържа  разпространението на коронавируса
 
Германските гиганти BMW и Volkswagen са сред европейските автомобилни производители, които отново отварят фабриките си, за да се възползват от облекчаването на мерките срещу коронавируса.

VW рестартира производството във Волфсбург в понеделник (27 април). Същият ход предприе и BMW само че за производството на двигатели.

BMW, VW и Daimler разчитат на способността на Германия да проследява и задържа  разпространението на коронавируса, както и на здравната система, способна да извърши обширни тестове, за да идентифицира възможните преносители на болестта.

За начало заводът на VW във Волфсбург ще работи при 10-15% от капацитета си. Очаква се през следващата седмица капацитетът му да нарасне до 40%, достигайки предкризисните нива, Banker.bg

"Рестартирането на най-голямата европейска фабрика за автомобили след седмици на застой е важен символ за нашите служители, нашите дилъри, доставчици, германската икономика и за Европа", казват от ръководството на германския гигант.

Другите заводи на VW в Германия, Португалия, Испания, Русия и САЩ ще рестартират производството си в дните след  27 април.През май производството ще бъде възобновено последователно в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико, заяви VW.

BMW има за цел на 4 май отново да отвори фабриката си в Англия, която отговаря за марката Rolls-Royce. На същата дата се планира рестарт на работата в американския щат Южна Каролина. Седмица по-късно врати отваря и най-големият европейски завод на компанията - в Германия, както и този в Мексико.

Немските заводи на автомобилния производител в Мюнхен, Лайпциг и Регенсбург ще отворят след 18 май. "Точните дати за рестартиране ще зависят от развитието на пазарите и търсенето на клиентите", заяви говорител на BMW.

При конкурентите
Френският производител Renault отваря един завод във Франция на 28 април, Nissan отваря фабриката си в Барселона на 4 май, Jaguar възобновява работата си в Словакия на 18 май, а още в понеделник (27 април) Fiat Chrysler отваря два свои завода в Италия.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар