Зима

Зима
Пролет

17 май 2020 г.

Причини срещите и любовта да са по-трудни след 40

Срещите и любовта на 40 невинаги са лесни.
 
От една страна човек е оформен и осъзнат, достатъчно зрял, за да знае какво иска от живота и какво търси в партньора си, но от друга – нещата съвсем не стоят като на 20 и 30.

На 40 може би вече имате свои собствени деца. Вероятно имате и развод зад гърба си. Приятелите, с които контактувате и общувате по-активно сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Родителите ви са остарели, налага се да проявявате повече грижи за тях. Изобщо животът с напредване на възрастта, макар тя и златна възраст на разцвета на силите, става по-труден и сложен. Има много обстоятелства, които могат да помрачат срещите ви и да направят влюбването не толкова лесно, колкото е било на 20.

Кои са причините срещите и любовта на 40 доста често да се оказват по-трудни?

По-трудно ви е да се справяте с промените

За хора на 40-годишна възраст с изграден характер и установени навици е по-трудно да се справят с промените, да свикват с новостите, да се напасват с характери на нови половинки и тепърва да изграждат хармония. Още по-трудно е, ако сте били дълго време необвързани и сте навлезли в тази златна зряла възраст. Промените и свикването в такива случаи стават още по-трудно. Психически цялото това напрежение се отразява негативно на много хора в тази възраст, защото неминуемо в главата си сравняват как е било преди, как е сега и защо се чувстват по различен начин, въпреки че са открили нов потенциален партньор.

Факторът „развод“ може да доведе до усложнения
Разводът зад гърба ви винаги може да предизвика сложни ситуации, конфликти, трудности в разделянето на имущество и деца. Процесите, през които човек преминава в такива ситуации, често са твърде сложни и партньорът ви може да не издържи на напрежението.

Същото е и с фактора „деца“

Всичко зависи от това на каква възраст са децата, самостоятелни ли са, как приемат идеята за нова връзка на родителите си поотделно. Ако новият ви партньор няма деца и е на по-млада възраст, това може да се окаже още по-трудно в някои случаи.

Възрастова разлика

Срещите на и над 40 могат да се окажат леко неудобни заради възможна възрастова граница. Съществува един феномен, който много често се оказва ръководен в търсенето на партньор: без значение, че сме в златната си възраст, продължаваме да търсим по-млад партньор. Този феномен се проявява, защото подсъзнателно повечето хора така и не успяват да се възприемат като възрастни или остаряващи.

Нетърпеливи сте

Нетърпението в любовта може да изиграе лоша шега и да направи всичко по-трудно. Знаете, че времето ви изтича и че колкото повече се бавите с намирането на нова любов, толкова повече шансовете ви намаляват. Това напрежение и пресилване на късмета в любовта могат да изиграят лоша шега. Нормално е всеки да иска да открие любовта и да е готов на всичко, но прекаленото бързане може да отблъсне партньора ви и да ви накара да изглеждате отчаяни.

Чувствате се сякаш сте забравили как се прави

Много хора над 40 години се чувстват неловко, когато започнат отново да излизат по срещи или когато все още са в търсене на половинка. Не знаят как да се държат. Неудобно им е да си разменят любовни реплики с човека, с когото се срещат. Чувстват се сякаш това, което правят е останало в предишен живот, който вече не им е присъщ. Ако не преодолеете това неудобство, то може да се окаже пречка за откриване на щастието и любовта.

 
Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар