Зима

Зима
Пролет

18 май 2020 г.

Отговор до една журналиститутка

Калинче, подвий си опашката и се скрий. Не си журналист. Журналиститутка си, която се чувства удобно насред блатото...
 
Вижте кого най-много критикуват и ще видите от кого най-много се страхуват. 

Днес отново една либерална журналиститутка беше дежурна на амбразурата, за да плюе по Президента Радев. Същата, която се присламчваше към предизборните щабове, за да си намери място под чадъра и черен хайвер на масата. И непожелана от никой читав политик, най-накрая пристана на ГЕРБ, където безспорно се вписа в интелекта и възпитанието на дружинката.
 

Днес женицата твърди, че Президента Радев не бил никакъв лидер-визионер, а това били фантазиите на групата около него. Явно общувайки предимно с интелектуално обременените обслужващи Онуй, е загубила представа за реалността. Защото туй, не е като Онуй!
 

Коя е тя, че бълвайки злъч и отрова, да дава оценка кой какъв е във властта? Защо не попитат хората, а питат провалили се журналистки, които не могат да намерят себе си в напъните си да са удобни на властимащите.  И отново напомням, че за Президента Радев гласуваха два и половина милиона пълнолетни българи. Защото му повярвахме и продължаваме да му вярваме. Ние какви сме, Калинче?!?  Или тези, които са извън крадливата власт, не заслужават твоето внимание?
 

И да, за разлика от „рядкото щастие” Борисов, Президентът Радев наистина е и лидер, и визионер. Което ясно се видя и преди няколко дена, когато на срещата на експерти при него анализите и предложенията бяха в пъти по-професионални и смислени, както и в полза на народа, отколкото всичките нефелни напъни на ГМР.  Президентът е обединител на народа и точно затова посочва истината, без да се страхува. И точно затова е постоянно нападан. Защото злото се върши най-удобно в тъмнина и най-големият му страх е от светлината и осветяване на делата му.
 

Президентът не мисли как от парите за кризата да задели огромната част за приятелите си, както направи Борисов и насочи парите първо към Домусчиев и футболни клубове /Той е министър-председател на всички футболни клубове! – цитат от Наско Сираков/. Той мисли за хората, как хората, останали без работа и доходи ще минат. Той мисли за анонимните, които крадливата власт дори не отчита, че съществуват. Той мисли за гражданските ни права, нищо, че ние вече сме ги забравили заради постоянното им потъпкване.
 

И фалшивите и манипулирани социологически изследвания, поръчани от Борисов, не могат да заблудят никого. Защото мерилото е народът. А народът знае на кого да вярва!
 

Така че, Калинче, подвий си опашката и се скрий. Не си журналист. Журналиститутка си, която се чувства удобно насред блатото.

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар