Пролет

Пролет

19 май 2020 г.

Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Президентът не вижда смисъл премиерът сам да се хвали, при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя
 
Президентът Румен Радев заяви, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми, "които днес неудържимо изплуват на повърхността".

Радев припомни пред журналисти в Елин Пелин, че отдавна е снел доверието си от правителството.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 хил.", каза президентът, цитиран от Dnes.bg


Според него е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици в кризата с коронавируса.

Президентът каза, че не вижда смисъл премиерът сам да се хвали, при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя.

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права", заяви още Радев, според когото е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи.

По отношение на посещението си в Елин Пелин той каза, че там, където местната власт си е на място и е ангажирана с развитието на младите хора и с подкрепа на бизнеса, нещата се получават.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар