Зима

Зима
Пролет

3 май 2020 г.

Испанското правителство подкрепи подновяване на футболното първенство

Планът на Ла Лига за подновяване на първенството включва няколко фази

Министър-председателят на Испания Педро Санчес подкрепи подновяването на футболното първенство и изрази надежда, че Ла Лига скоро ще обяви датата, на която ще се завърне. 

Това се случи, след като страната отпусна противоепидемичните мерки за борба с коронавируса COVID-19.

В края на седмицата спортното министерство на Испания одобри плана на Ла Лига клубовете да подложат на тестове своите играчи преди да отворят тренировъчните си бази. За момента първенството работи по план за стартиране през юни.

Испания е една от най-засегнатите страни в света от пандемията. Жертвите са над 25 хиляди. Страната беше подложена на строга карантина от март, като хората не можеха да напускат домовете си за период от 49 дни.

"Аз съм по-скоро баскетболен фен, отколкото футболен, но се надявам Ла Лига да се завърне много скоро. Оставяме решението на лигата и на Кралската футболна федерация, като те ще определят датата", каза Санчес пред репортери, цитиран от Dnevnik.bg.

Испанският премиер предупреди, че хората ще трябва да продължат да бъдат отговорни и няма да могат да ходят на стадионите. "Позволихме индивидуалните тренировки за отборните спортове. Надявам се скоро да видим състезания по телевизията. За съжаление няма да можем да посещаваме стадионите".

Планът на Ла Лига за подновяване на първенството включва няколко фази. Първата е стартиране на индивидуални тренировки, след което ще се премине към малки групи, преди финалната фаза да разреши пълни групови занимания за отборите. Това изисква поне две седмици.

Испанското първенство беше спряно в началото на март след изиграване на 27-ия кръг. Желанието е да се изиграят оставащите 11 кръга, като за момента "Барселона" води пред "Реал" (Мадрид) с две точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар