Зима

Зима
Пролет

22 юли 2020 г.

Ангел Ангелов: Обединява ни усещането за липса на справедливост

“Възможно най-скоро, аз съм сигурен, че промяна ще има. Може би е въпрос на седмици, може би е въпрос на месеци.“


Има широко усещане за липса на правосъдие и това обединява българите да протестират и да приемат този проблем като своя кауза.

Това коментира по БНР организаторът на протеста в Барселона Ангел Ангелов. Според него протестите ще се увенчаят с успех:

“Възможно най-скоро, аз съм сигурен, че промяна ще има. Може би е въпрос на седмици, може би е въпрос на месеци. Но както казва Кристиян Таков – “ще се става“. Вече сме станали и ще продължим, борбата е започната“.

Мотивите на сънародниците ни в Барселона

“В 21-ви век човек, бидейки извън страната, не означава, че е скъсал връзки с България. Коренът е един, всички принадлежим на една страна, това е България. Всички ни боли, когато наблюдаваме несправедливости в България. И кое ни обединява, кое ни мотивира да протестираме по улиците на Барселона, на Лондон, на Берлин, на Париж, на Брюксел и София, във всички български градове? Това е усещането за липса на справедливост“, посочи още той.

“Хубавото в случая е, че критичната маса българско общество е приело този проблем като своя кауза. Защото, ако направим един паралел с протестите от 2013 г., много хора казват – ето повтаря се същото, пак сме в изходна позиция. Не е същото! През 2013 г. исканията бяха основно материални“, посочи Ангелов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар