Зима

Зима
Пролет

26 юли 2020 г.

Дразним се на привилегиите ви, защото това ви кара да се чувствате специални

Специални сме ние данъкоплатците. И глупави, че ви издържаме...


Когато се движиш само с луксозни лимузини и нямаш контакт с хората освен по партийни митинги е логично да те е страх да излезеш от сградата на БНТ.

Много мислих какво точно я грозеше Дариткова ако просто си беше тръгнала през главния вход. Щяха да й покрещят, да я залеят с вода, в най-лошия случай с бира, и да си влезе в метрото.

Обаче тя няма как да го знае това, след като се е откъснала от реалния живот. Представя си, че всички извън богоизбраните са изроди, които пият човешка кръв. Затова и шашмите с полицията, задните входове, дегизировката в стил Льо Клер от Ало, ало...

Аз съм всеки ден в метрото, трамвая и други видове обществен транспорт. Искам да успокоя колегите в парламента. Хората там не хапят, повозете се, поговорете, не живейте в измислен свят. Нищо страшно няма.

На снимката е австрийския президент от Зелените. Подобни снимки има и с президенти и премиери от много други цивилизовани държави. И да повторя сентенцията: "Успешни държави не са тези, в които бедните имат личен автомобил. А тези, в които богатите ползват обществен транспорт".

А към Дананиела Дариткова и подобни - дразним се на привилегиите ви, защото това ви кара да се чувствате специални. А не сте. Специални сме данъкоплатците. И глупави, че ви издържаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар