Зима

Зима
Пролет

23 юли 2020 г.

Борисов обяви кадровите промени в правителството

"След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат."


Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията.

Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

"Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията", съобщи още Борисов, цитиран от Dnes.bg.

"След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат", обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар