Зима

Зима
Пролет

15 юли 2020 г.

Васил Божков: Провокаторите на протестите са служители на охранителна фирма „Делта гард“

"Същите хора бяха сред защитниците на Иван Гешев при избора му за главен инструмент."


Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков твърди, че не плаща на провокатори.

Подобна информация бе лансирана от прокуратурата, която публикува СРС-та от телефонни разговори на Божков с журналиста Огнян Стефанов и депутата от БСП Александър Паунов.

Впоследствие и Стефанов, и Паунов потвърдиха, че са разговаряли с бившия хазартен бос, като депутатът бе отлъчен от парламентарната група на левицата. Междувременно обаче сайтът "Бивол" излезе с публикация, че записите, разпространени от прокуратурата са манипулирани.

"Провокаторите на протестите са служители на охранителна фирма „Делта гард“. Знаете #КОЙ стои зад нея. Същите хора бяха сред защитниците на Иван Стоименов Гешев при избора му за главен инструмент", коментира в Васил Божков, цитиран от Banker.bg.

Името на охранителната фирма “Делта гард” нашумя покрай разкритията на неправителствената организация “Антикорупционен фонд” около т.нар. афера "Осемте джуджета". Бизнесменът Илия Златанов разказва, че пред офиса на бившия магистрат Петър Петров, известен като Петьо Еврото, винаги има джип с охранители от “Делта гард” и патрулка с полицаи.

Васил Божков твърди също така, че записът със Сашо Паунов е манипулиран, изменяйки смисъла на целия диалог. Босът на "Нове Холдинг" вярва, че това е било видно за всички.

"Не „яхвам“ протестите на гражданите. Подкрепям ги и вярвам, че това е начинът да се стигне до промяна", казва още Божков, срещу когото са повдигнати редица обвинения, довели до бягството му в Дубай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар