Зима

Зима
Пролет

20 август 2020 г.

Политическа мърша 2020

Опитът политическата мърша да е алтернатива е чиста загуба на житейско време...


Един известен фотограф разказва в спомените си, че докато снимал в Африка няколко дни около трупа на едно магаре, един ден магарето се размърдало. 

Уплашен и любопитен как е възможно това, фотографът разказва с изумление, че трупът на магарето мърдал, защото в него били проникнали лешояди и създавали илюзията, че магарето ей сега ще се разрита и ще стане на крака.
 

Не се извинявам за сравнението.

В средата на 2020 година политическата мърша се размърда и показа живец в трупа на умирисаното наше запънало се политическо магаре. Някои съзират живец в това, но той е от лешоядите.
 

Трябва да стане ясно на обикновения човек - няма сравнение между политическия труп,който още ходи между нас и алтернативата. Която и алтернатива да изберете.
 

Няма сравнение между политическите биографии - примерно тази на Президента или на Слави Трифонов от една страна, чиито политически биографии сега започват да се пишат и застаналата на пътя на чистия въздух мистична биография на мъртвото политическо магаре.
 

Няма сравнение в езика на политическите алтернативи и тази на магарето.
 

Няма сравнение и съмнение в бъдещето на политически мъртвото магаре и алтернативите.
 

Няма сравнение във възможностите и културата на едни живи и почти неупотребени в политиката хора и издутия от корупционни газове труп на нашето магаре.
 

Не може да има каквото и да е състезание между вмирисаната на чекмедже аура на магарето и неомазаните дори и от жълтите магарешки медии алтернативи.
 

Опитът политическата мърша да е алтернатива е чиста загуба на житейско време.
 

Ясно е, че един труп няма как да разбере това.
Но лешоядите в него все още могат да уплашат някого.

Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар