Зима

Зима
Пролет

24 август 2020 г.

Гешев е радост и тъга

Благодарим за цирка, сбъркал си е професията! Палячото също върши добра работа, но поне си е на мястото, а не там, където нещата са сериозни... 
 
Не харесвам думата „уникално“, но няма как да не я употребя за днешното събитие на прокуратурата – уникална простотия. 
 
Както се казва – гледам и не вярвам на очите си докъде може да стигне нарцисизма, наглостта, арогантността и пълната професионална некомпетентност. Събитието определено ми напомни мафиотска сватба, с тези бели столове и неадекватните лица /лица много условно казано, по-скоро други части/, хилещи се на тях и чакащи с лека досада и притеснение словесните бисери на глаДния прокурор на България.
 
И за пореден път се убеждавам, че Гешев е и радост и тъга. Безспорно внася смях, буди интерес и прави животът цветен /па макар и като цветовете на блато/. И въпреки, че обичам да се посмея, няма как като юрист и като българка да не ми стане тъжно от напълно неадекватното му поведение и от унижението, което претърпя българската прокуратура днес.
 
Явно, когато не го хвалят, Гешев е на принципа, че трябва сам да се похвали и то да го направи така, че сам да си го хареса. Направо като го слушах, неволно си спомних „Приключенията на барон Мюнхаузен“ и как злощастният барон съчинява безумни приключения и се поставя като главен герой в тях.
 
Та и в очите си, Гешев явно се вижда като някакъв борец срещу корупцията и престъпността, най-вече когато същата не се отчита както трябва на властта.
 
Разбрахме колко хора са арестувани /някои – защото варят нелегално компоти и рИкия/, колко обвинения са внесени, но някак си, явно в бързината, Гешев пропусна да каже прокуратурата колко осъдителни присъди има по повдигнати от нея обвинения през последните години. Защото, както няма да спра да го повтарям, работата на прокуратурата се оценява в съда и по спечелените дела, а не по брифингите, както е останал с убеждение Каскета.
 
Дотук – разбираемо, хвали си се човекът, след като няма кой друг да го похвали. Но нямам обяснение от кого и защо прокуратурата трябва да отстоява независимостта си! От народа?! От гражданите? Кой в България е толкова силен, че да застраши независимостта на прокуратурата освен управляващите и властта. 
 
От кого я отстояват – от ГЕРБ? От Борисов? Или от Иван и Пенка, които са на улицата, защото им е писнало мафията да ръководи държавата и зад себе си имат само идеята, че това не може да продължава така. Защото ако имаха власт, този проблем нямаше да стои. Ерго – независимостта може да бъде застрашена само от сила, каквато притежават само управляващите. Гешев, нещо коментар в тази връзка?!?
 
Разбирам, че горките прокурори са мачкани, заплашвани, а те геройски си вършат задълженията и повдигат обвинения на поредната баба, хваната да гледа канабис в саксия. И които арестуват неудобни на властта /впрочем полицията го прави, но не знам защо другарят Гешев нещо си приписва заслугите на изпълнителната власт – полицията, на прокуратурата. Явно не само Конституцията не е чел/. По едно време, като го слушах, се просълзих и си обещах повече да не правя така и да не плюя прокурорите, те горките така се борят с престъпността, пък никой не ги оценява. Циркът е на най-високо световно ниво!
 
Гешев е радост и тъга. Благодарим за цирка, сбъркал си е професията! Палячото също върши добра работа, но поне си е на мястото, а не там, където нещата са сериозни. Защото борбата с престъпността започва от чекмеджетата в зайчарника, от къщата в Барселона, от продажбата на българско гражданство, от калпавите магистрали, от несъбраната неустойка на Домусчиев. А не от баба Пенка с 200 лева пенсия, която сади канабис, за да може да оцелее!
 
Мутри – ВЪН!

Няма коментари:

Публикуване на коментар