Зима

Зима
Пролет

24 август 2020 г.

Проф. Любомир Халачев: Алтернатива има и тя започва от оставките на правителството и главния прокурор

"Искаме оставките сега, преди да бъдат изхарчени безконтролно богатствата на народа."
 

"Алтернатива има и тя започва през едно елементарно действие: елементарно за нас, може би по-сложно за някои други, но то трябва да се извърши - смяна на властта и то веднага. Оставка на правителството, главния прокурор и разпускане на Народното събрание."

Това каза проф. Любомир Халачев, кинооператор, сценарист и режисьор, по време на разговор-дискусия на тема „Алтернатива има“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„През последните месеци виждаме 46 дни протести на улицата, но от друга страна много често се срещам с хора: сериозни и интелигентни, които имат отношение към обществения живот в България и които директно казват: „Аз не виждам какво ще се прави. Не виждам кой. Не виждам с кого“. Това е, защото от всякакви възможни места ни заливат потоци от заклинания на социолози, политици, журналисти и така нататък, които обясняват, че това е невъзможно, че няма накъде, че в цял свят е така, има липса на лидери и навсякъде става такова нещо“, допълни той.

По думите му в последните 20-30 дни се забелязва засилване на безконтролно раздаване на пари.
 

„Това на прост език означава разграбване на държавното богатство и то ще продължи докато властта не се смени, а може би и след това ще чуваме ехото от това раздаване. Затова искаме оставките сега, преди да бъдат изхарчени безконтролно богатствата на народа“, добави проф. Халачев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар