Зима

Зима
Пролет

22 август 2020 г.

Стефан Мавродиев с награда за цялостно творчество от "Любовта е лудост"

Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" е едно от най-значимите артсъбития не само за светска Варна, но и за живота на световната киноиндустрия
 
 
 28-ят Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" бе официално открит снощи във Варна. 


Престижният филмов форум е първият в Европа, който се организира на закрито в условията на епидемията от коронавирус.

Преди първата прожекция организаторите на фестивала наградиха актьорът Стефан Мавродиев за цялостния му принос в кино изкуството.

"През тази година актьорът Стефан Мавродиев ще е отличеният с наградата за цялостно творчество", каза художественият директор на кинофестивала "Любовта е лудост" проф. Александър Грозев във Фестивалния и Конгресен Център - Варна, където се проведе откриването и където можете да гледате филмовата му програма.

По традиция в състезателната програма ще бъдат включени 12 филма. Три от тях са номинирани за наградата на Европейската филмова академия. Кинофестивалът бе официално открит с прожекцията на френската лента "Как да бъдеш добра съпруга" с Жулиет Бинош.

На закриването на "Любовта е лудост" на 28 август публиката ще може да гледа холивудската драма "Минимата" с участието на Джони Деп и Бил Найти. По думите на Грозев филмът не е излъчван в рамките на Европа, а премиерата му в САЩ е планирана за месец октомври.

Заради пандемията през тази година социалните инициативи по време на фестивала ще бъдат сведени до минимум, допълни Грозев.

Журито, което ще оценява филмите от състезателната програма, ще бъде 3-членно. Негов председател ще бъде директорът на Българска национална филмотека Антония Ковачева, а членове - германският режисьор и писател Свен Тадикен и румънският режисьор и продуцент Богдан Йонеско.

Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" е едно от най-значимите артсъбития не само за светска Варна, но и за живота на световната киноиндустрия.

Вече 28 години доайенът на международните кинофестивали с български адрес, воден от амбицията да излъчва най-новите продукции в света на седмото изкуство, всяка година представя над 90 игрални филма от световната филмова листа.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар