Зима

Зима
Пролет

22 август 2020 г.

Марешки изясни ситуацията: Ще подпиша, но няма да подпиша

„Не е моментът за Велико Народно събрание, но сега е перфектният момент за Велико Народно събрание.“
 

Веселин Марешки – лидер на победителя в оспорваното състезание за най-безмислена партия в парламента – партия „ВОЛЯ“ – най-после еднозначно изясни своята позиция относно проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

„Ще подпиша този проект, но няма да го подпиша“, пределно ясен и категоричен беше Веселин Марешки. И за да не остави никакво съмнение в позицията си, добави: „Не е моментът за Велико Народно събрание, но сега е перфектният момент за Велико Народно събрание“.

След което Марешки обобщи, че е единственият напълно последователен политик и това е доказано не само с позицията му за новата конституцията и ВНС, но най-вече през трите години, в които се прави на опозиция, докато чинно гласува в подкрепа на кабинета в залата.

„Това е истинско отговорно поведение. Всяко абсурдно протакане и допълнително оставане на власт на Бойко Борисов е жизненоважно за България и най-вече за мен в личен план“, заяви едновременно в ефира на БНТ, бТВ, „Нова телевизия“, Канал 3, Евроком, СКАТ, „Алфа“, Тянков фолк и HBO изцяло независимият политолог Стойчо Стойчев.

Веднага след него за коментар и баланс беше поканена и също толкова независимата професорка Антоанета Христова, която изненадващо за водещите потвърди думите на Стойчев и добави, че интонацията, мимиките и разположението на ръцете на Марешки са били белег за увереност и държавническо мислене.

От това развитие на нещата най-доволен бил Волен Сидеров, тъй като за пореден път всички медии забравили, че той разполага с шестима депутати в парламента, които са достатъчни да се събере мнозинство от 121 гласа.

„В ефира на телевизията си се правя, че вече не съм във властта, докато моите депутати си гласуват с правителството непрекъснато. Но абсолютно никой не се сеща да ме пита абсолютно нищо относно това дали ще подпишем“, радвал се пред приятели известният столичен барабанист.

На фона на тези прекрасни новини, от Главна прокуратура съобщиха за поредния си успех в борбата с организираната престъпност.

„След бебешката мафия и дилърите на биберони и памперси, днес нанесохме тежък удар и върху компотената мафия“, заяви Иван Гешев пред медии в село Делян, Кюстендилско.

„Фактът, че съм тук доказва, че не се притесняваме от никого и ничие име не е табу. Прокуратурата доказа, че всеки е равен пред закона“, добави Гешев, след което лично арестува 17 казана за компоти, 6 чушкопека, 2 печки и 1 нагъл тиган, оказал съпротива.

По повод последните събития в страната от платформата за словославене на Бойко Борисов и създаване на нови лица за листите на ГЕРБ – Консерваторъ – обявиха, че променят отново своето име. Занапред те ще се наричат Клуб за анализи на ситуацията с конституцията с елементи на телоотдаване, съкратено КАСКЕТъ. Анализи за ситуацията у нас обаче нямало да бъдат публикувани, тъй като в Орегон и френския прованс се случват доста по-важни за българския хетеросексуален мъж неща.

Потърсени за коментар на последните събития, от БСП отново се извинили, че в момента са заети да се самоизяждат и саморазрушават, а освен това половината им партия била овладяна от успешен корпулентен бизнесмен, чието име не можели да споделят, но не трябвало да го ядосват много-много с категорични позиции. „Ще се видим пак след конгреса, ако е останало нещо от нас и от държавата дотогава“, обобщили от „Позитано“ №20.


„Плюс-минус“ е рубрика на „Барикада“ за сатиричен преглед на актуалните новини от страната и чужбина.


Николай Драганов, Baricada.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар